átadás

Két felújított kollégiumot adtak át Békéscsabán. A Trefort Ágoston-, és a Vásárhelyi Pál Szakgimnázium kollégiumai szigetelést és modern nyílászárókat kaptak.

Péntek reggel 8:30-tól pedig már meg is nyílik a forgalom előtt Békés megye első ferdekábeles felüljárója.

Vasárnap  sikeresen megtörtént az Orosházi úti felüljáró próbaterhelése. A hídon tizenkét négytengelyes teherautóval végezték el a szükséges méréseket. A Békéscsabát a Jamina városrésszel összekötő 2x2 sávos felüljárón a forgalom egyelőre 2x1 sávon, valamint az ettől elválasztott közös kerékpáros-gyalogos sávon haladhat.

Ezt követően már a befejező munkák következnek, a hídszegélyek bevonat készítése, a korlátok végleges elkészítése, a zajvédő falak megépítése, valamint a forgalomtechnika kialakítása és a táblák kihelyezése van még hátra. Mindezek mellett folytatódik a csatlakozó útszakaszok építése is a felüljáró mindkét oldalán. A közlekedők teljes szélességében 2015 októberétől vehetik birtokba a hidat.

Sajtónyilvános műszaki átadást tartottak ma délután a CsabaParkban. 

A kivitelezés júliusban fejeződött be a komplexum parkosításával. Minden projektelem, így a rendezvénycsarnok, a Kolbászudvar látogatóközpont, és az Óriások konyhája esetében is megtörtént a hivatalos műszaki átadás-átvétel. Jelenleg a használatbavételi engedélyezési eljárásoknak előkészítése zajlik. A komplexum 2014. szeptember 19-én ünnepélyes keretek között, látványos programokkal nyitja meg kapuit a látogatók előtt.
A CsabaPark – Hagyomány és gasztronómia című projekt összértéke bruttó 1.35 milliárd forint. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szerkesztő: Bali-Hatala Boglárka

Operatőr: Bucsai Ákos

 

 

Címkék: