út

Nincs csúszás, a tervezett ütemben folyik az M44-es kivitelezése. Erről Dankó Béla országgyűlési képviselő és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője, Kiss Boglárka tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra időről-időre érkeznek bejelentések különböző vadbalesetekről. Az ilyen esetek megelőzése ugyan nem könnyű, de a szakemberek azt mondják, ha a sofőrök kellő odafigyeléssel közlekednek, akkor csökkenthetik az esélyét, hogy baj történjen.

Vadveszélyt jelző tábla a Dobozt és Sarkadot összekötő út mellett. Ez csak egy azok közül a táblák közül, amelyeket a megyében helyeztek ki. Békésben főként a keleti és észak-keleti területeken őshonosak a vadak, így megyénkben 10-20 ilyen baleset történik évente.

- Az útra azért kerülhetnek fel, mert az állat nem tudja, hogy ő nem résztvevője a közforgalomnak és teljesen természetesnek veszi, vagy valamilyen külső kényszer hatására általában átsétál a köves úton, ez lehet például a párzási időszak vagy éppen egy betakarítással járó zavarás-mozgás - mondta Zuberecz Tibor megyei fővadász.

Címkék:

Hétfő reggel megjelentek az első munkagépek a Gyár utcában és megkezdték az elkerülő út építését. A NIF szerint a jövő év elejére készülnek el a munkálatok, de addig az eredeti nyomvonalon leaszfaltozzák az utat. Ezzel egy időben az Alföldvíz Zrt. szakemberei is megjelentek a helyszínen, a beruházástól függetlenül ugyanis csatornabekötéseket végeztek.

Markoló és úthenger az új Gyár utcai szakaszon. Megkezdődtek az elkerülő építési munkálatai. Ez az út várhatóan megoldja majd az itt élők és az erre közlekedők problémáját, amikor elkészül. A pénteki demonstráció során a résztvevőknek éppen az volt a gondja, hogy addig mi lesz. 

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek a Gyár utca rossz állapota miatt. Az ott élők és az erre közlekedők is gyakran keresik televíziónkat a problémával és az internetre is folyamatosan kerülnek fel fényképek a kátyúkról. A beruházást koordináló NIF Zrt.-nél azt mondják a megoldást a novemberre elkészülő elkerülő út jelenheti majd.

Egyik nézőnk küldött a Csaba Tv honlapján keresztül egy képet, amihez levelet is mellékelt. Azt írta, segítsünk neki abban, hogy a Gyár utca lakosai emberhez méltó körülmények között élhessenek. Ehhez hasonló képek és kommentek tucatjai keringenek az interneten, de az érintett útszakaszon sem volt nehéz dolgunk panaszost találni.

Farkas Jánosné azt mondta, hogy 30 fok van a szobában, de ablakot sem tudnak nyitni, sőt a redőnyt is lehúzzák, mert arról könnyebb lemosni napi szinten a port. Forgatásunk idején is dolgozott a locsoló kocsi, de az út néhány perc alatt megszáradt. 

Címkék: