Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

népművészet

Immár 24. alkalommal rendezik meg Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválját. A négy napos rendezvényen népművészeti-, gasztronómiai programok, valamint zenei- és táncos bemutatók várják az érdeklődőket.

A Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválja a régióban egy egyedülálló kulturális rendezvény, mely immáron negyed évszázada elmaradhatatlan színfoltja a gyulai nyári programsorozatnak. A rendezvény a magyar népzene és néptánc hagyományait ápolva mutatja be a hazai- és a határon túli magyar táncegyüttesek legjobbjait, külföldi vendég együttesek szereplésével kiegészítve. A négy napos programsorozat alatt Gyula igazi fesztiválvárossá alakul át.

A négy nap alatt a koncertek, a táncház, a játszóházak és a néptáncbemutatók közt minden korosztály megtalálhatja az érdeklődésének megfelelőt.

A jó hangulatú rendezvényre a világ több tájáról érkeztek táncosok és zenészek, hogy bemutassák néphagyományukat, valamint hogy felejthetetlenné tegyék a hétvégét minden érdeklődő számára.

A Reformáció történelmi és kulturális öröksége az élő népművészetben címmel nyílt kiállítás a Békéscsabai Református Egyházközség gyülekezeti termében. A kiállítást július 31-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Idén már 28. alkalommal rendezik meg a Dél-Alföldi Regionális Népművészeti Tábort az Iskolacentrumban, melyre közel 320 kézművest várnak.

A Palmetta zenekar, az ország egyetlen népi metál együttese tavaly januárban megalapította a Palmetta a Magyar Népi Kultúráért Egyesületet. Ennek apropóján már második alkalommal szervezte meg a Palmetta Fesztivált Dánfokon az elmúlt hétvégén.

Négy országból, több mint 300 résztvevővel idén is zajlik az élet a Felnőtt és Ifjúsági Népművészeti Táborban Békéscsabán. A hét napos esemény változatos tevékenységeket kínál a résztvevőknek, akik a fazekas mesterségtől egészen az ötvös szakmáig több mindenbe belekóstolhatnak.

 

A tábor immár 24. alkalommal fogadja a népművészeti tevékenységek iránt érdeklődőket. Az idei évben Szlovéniából, Szerbiából, Erdélyből és Magyarországról érkeztek résztvevők, akik egy hét alatt tudják elsajátítani, továbbfejleszteni és ezzel együtt megőrizni a népi kézműves hagyományokat.

Pál Miklósné a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke elmondta, hogy a tábornak az a célja, hogy a paraszti kultúrában gyökerező népi kézműves hagyományokat, tudást át tudják adni a következő generációnak.

Négy országból, több, mint 300 résztvevővel idén is zajlik az élet a Felnőtt és Ifjúsági Népművészeti Táborban Békéscsabán. 

A hét napos esemény változatos tevékenységeket kínál a résztvevőknek, akik a fazekas mesterségtől egészen az ötvös szakmáig több mindenbe belekóstolhatnak. A tábor immár 24. alkalommal fogadja a népművészeti tevékenységek iránt érdeklődőket. Az idei évben Szlovéniából, Szerbiából, Erdélyből és Magyarországról érkeztek résztvevők, akik egy hét alatt tudják elsajátítani, továbbfejleszteni és ezzel együtt megőrizni a népi kézműves hagyományokat.

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Bucsai Ákos