vállalkozások

Munkahely-teremtő beruházások támogatására indított 10 milliárd forintos keretösszegben pályázati programot a Nemzetgazdasági Minisztérium. A mikro, kis és középvállalkozások szeptember 15-ig nyújthatják be pályázatukat.

 

A Békés Megyei Kormányhivatal annak érdekében, hogy a cégek tisztában legyenek a pályázat feltételeivel, munkáltatói fórumot szervezett a kormányhivatal nagytermében. A megjelent vállalkozókkal Takács Árpád kormánymegbízott ismertette a kormány jövőbeli célkitűzéseit.

 

Takács Árpád

kormánymegbízott

Békés Megyei Kormányhivatal

 

„Ez a program beruházások támogatására irányul. A vissza nem térítendő támogatás segítségével új gépeket, berendezéseket, illetve műszaki eszközöket szerezhetnek be, illetve új létesítmények építési költségére is fordíthatják ezt a támogatási összeget.”

 

A találkozón a helyi vállalkozások helyéről és szerepéről, valamint a jövőbeni lehetőségekről esett szó.

Újabb 7 éves ciklus vette kezdetét az Európai Unióban. A következő időszak költségvetésének 60%-a a gazdaság fejlesztését célozza meg. Békés városának fontos, hogy a pályázatokban rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználja. Ehhez viszont szükséges, hogy felmérjék a térség jövőbeni irányvonalait.

Izsó Gábor, Békés polgármestere elmondta, hogy a mezőgazdasági termelés, elsősorban zöldség termelés, kertészkedés olyan foglalkozás, ami egyrészt biztos munkát teremt, másrészt piacot biztosít. Szeretnék ezeket a zöldségeket részben feldolgozni, ami szintén munkahelyet teremt, de a vállalkozásokra itt is számítanak.

A másik terület a turizmus vendéglátás. Erre évek óta nagy figyelmet fordítanak a város vezetői.