Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ

Már kilencedik alkalommal szárnyaltak az angyalok a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ valamint a Békéscsabai Jókai Színház közös jótékonysági rendezvényén. A gálaestet ezúttal is hatalmas érdeklődés övezte.

Idén is megtelt a Békéscsabai Jókai Színház nézőtere az Angyalok szárnyalása elnevezésű jótékonysági est idején, amely két művész, Tarsoly Krisztina és Komáromi Anett kezdeményezésére és szervező munkája nyomán mára már hagyománnyá vált. Az egész estét betöltő gálaestet, mint ahogyan az elmúlt években is, a művészek és az akadályozottsággal élő fiatalok közös előadása tette különlegessé. Az eseményen a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság képviseletében Dr. Dorogi Rajmund szervezeti igazgató mondott köszöntőt.

Az est folyamán a művészek és a fiatalok különböző történeteket, élethelyzeteket dolgoztak fel és vittek színpadra zenei köntösben. A közönség a többi között elsőként találkozhatott egy utazó állatkerttel, majd szemtanúja lehetett egy házasságkötésnek is.

Angyalok szárnyalása a Békéscsabai Jókai Színházban! A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ valamint a Békés Megyei Jókai Színház közös jótékonysági rendezvényét idén is hatalmas érdeklődés övezi. A bemutatót kedden tartják a békéscsabai teátrumban.

Az Angyalok Szárnyalása évek alatt eljutott odáig, hogy az emberek már tudják, hogy minden évben részt vehetnek egy színvonalas jótékonysági esten. Az rendezvény sikerét és népszerűségét az is bizonyítja, hogy a jegyek már jóval a gálaest előtt elfogynak.

A központ lakói és munkatársai, valamint a Jókai Színház szinte teljes kollektívája részt vesz az esemény lebonyolításában, illetve a produkcióban. Az érzelmekkel teli előadásban ének, tánc és mesefeldolgozás is helyet kap. Az is szerepet játszik boldogságuk kiteljesedésében, hogy a fellépéseken visszajelzést kapnak arról, hogy a közönség szereti, amit csinálnak.

A december a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központban is az ünnepekre készülés jegyében telt, melynek fénypontja minden évben a karácsonyi ünnepség. Az ünnepi eseményre idén is különleges produkciókkal készültek az intézmény fiataljai és munkatársai.

Mivel a karácsony a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központban is a legszebb ünnep, az intézmény lakói is az előkészületekkel töltötték a decembert.

A december fénypontja minden évben a karácsonyi ünnepség, melyre idén is hosszasan készültek az intézmény lakói és munkatársai.

A meghitt hangulatú, versekből, dalokból és mesékből álló produkciókat minden esetben tapssal jutalmazta a lelkes közönség.

Egy Békés megyei cég akciójának köszönhetően 123 szőnyeget és 38 lábtörlőt adományozott a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ fennhatósága alá tartozó intézményeknek, ezzel is javítva életkörülményeiket.

A kezdeményezést a cég születésnapján indtoták el, mégpedig egy olyan akcióval, amelyben a vásárlók kedvezményt kaptak a megvásárolni kívánt szőnyeg árából, ha beszolgáltatták régi, de még használható szőnyegüket.

- Mi is komolyan vettük a kezdeményezést, és az emberek 80 %-a is, de a maradék 20 %, rosszabb állapotban lévő szőnyeg sem veszett kárba, a Békéscsabai Állatmenhely nagy örömére - mondta el Kárpáti József a cég vezetője.

Kárpáti József azzal a céllal hívta életre az adományozást, hogy segítsenek az olyan intézményeknek, ahol szükség van rá.