közterület

Több utca és közterület nevét módosították Békéscsabán. A központi címregiszterbe történő adatfeltöltést követően több utcanevet javították át a helyes írásmódra.

Az önkormányzatoknak 2016. december 31-ig kellett feldolgozniuk a városukban lévő közterületeket, pontosítani a házszámozást, valamint az utcanevek helyesírását. Ennek kapcsán több olyan utcanév is megváltozott, ahol kiderült, hogy az „i” betűs helyesírási mód helyett az előterjesztésben javasolt y-os írásmód a helyes.

Békéscsabán kettő közterület jellégére vonatkozó változtatás volt és 14 közterület elnevezését kellett módosítani, melyek sok nehézséggel jártak. A módosítások plusz költségekkel nem jártak, hiszen a város minden évben elkülönít a költségvetésből hasonló kiadásokra egy bizonyos összeget.

A lakók a lakcímkártyákat már megkapták. A városi főépítész megkeresésünkre azt is elmondta, hogy a közeljövőben nem várhatóak további változtatások.

Békéscsaba sűrűn lakott részein időről időre előfordulnak gazdátlan, elhanyagolt járművek, melyek amellett, hogy parkolóhelyet foglalnak, rontják is a környék összképét. A városlakók rendszerint jelzik is a problémát, a közterület felügyelők pedig bírságolnak.

 

Makszin András a közterület felügyelet vezetője azt mondta, hogy hozzájuk is érkeznek bejelentések időként, ezeket mindig megvizsgálják, de emellett az ellenőrök is folyamatosan járják a város utcáit. 

Továbbá elmondta, hogy a munkatársainak munkaköri kötelessége, hogy ezt folyamatosan ellenőrizzék. Békéscsaba közterületein ezt rendszeresen ellenőrzik, mivel még a KRESZ is lehetőséget biztosít erre, mivel a KRESZ szerint a főútvonal mellett hatósági engedély és jelzés nélküli járművet egyáltalán nem lehet tárolni. A mellékútvonal mellett pedig 10 napig lehet tárolni ilyen járművet.