disznótoros hagyományok

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Gyomaendrődi Disznótoros és Böllér Pálinkaversenyt, ahol több kategóriában is nevezhettek a versenyzők. A rendezvény célja a nagyapáinktól tanult disznótoros hagyományok, gasztronómiai élmények újraélése volt.

Gyomaendrődön több mint tíz éve rendezik meg a disznótoros böllér pálinkaversenyt, ami töretlen népszerűségnek örvend. A programot város is támogatja és segíti, de az alapötlet a Gyomaendrődi Üdülésért Turisztikai Egyesületé. A város és az egyesület közösen szervezik meg évről évre a rendezvényt.

Már reggel hét órakor gyülekeztek a csapatok, és már akkor el is kezdték a kolbászgyúrást, illetve a többi étel készítését, mint például csorba leves, töltött káposzta. Az ételek mellett viszont kiemelkedő figyelmet kapott a verseny másik főszereplője a pálinka.

A pálinka mustra sokkal több versenyzőt vonzott be az előző évekhez képest, illetve minőségibb kivitelezésben valósulhatott meg, amelyről Ignácz Tibor pálinkamester szakmérnök.