templom

A Zenebarát Felebarátok közössége már 5. éve szervezi meg a virágvasárnapot megelőző pénteken városi keresztútját. Az útvonal Békéscsaba két katolikus temploma között zajlik és 14 állomása van. Az indulás a Jaminai Jézus Szíve templomnál történt, a végcél pedig belvárosi Páduai Szent Antal Társszékesegyház volt. Bauer Csaba Márk plébános az esemény hagyományairól, valamint a növekvő érdeklődésről számolt be.

A szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a Húsvét elsősorban nem a tojásfestésről és a locsolkodásról szól, hanem Jézus szenvedéséről és önfeláldozásáról. A keresztút a saját életünkben megjelenő kereszthordozásra is reflektál, valamint Békéscsaba minden lakosához szól.

A résztvevők a két templom közötti állomásokon közös imádságban vehettek részt, valamint felidézhették Jézus kereszthalálának történetét is.

Címkék:

A jeles évfordulón Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ünnepi beszédében elmondta; Magyarországon van erő a vidéki vallási közösségekben, ahol meg tudják mutatni, mit jelent megtartani és megújítani a templomokat.

A Mezőberényi Református Egyházközség templomának 210 éves fennállása és most befejezett megújulása alkalmából tartottak ünnepi istentiszteletet a tiszántúli gyülekezetben. Az eseményre rengeteg hívő érkezett, kiknek közös énekével vette kezdetét az ünnepség. Az alkalmon Isten Igéjét Dr. Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök hirdette.

Az eseményen tiszteletét tette Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki ünnepi beszédében Orbán Viktor üzenetét hozta el a békési gyülekezet tagjainak, mely szerint, ahol a Kárpát-medencében a magyar közösségek építeni akarnak, ott számíthatnak a kormányra. Mindemellett a miniszter a vidéki életről, a közösség erejéről, a régi és az új generáció összefogásáról beszélt.