Mindenki Magyarországa Mozgalom

Békéscsabán is megalakult a Kossuth Kör, mely a Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi szervezetének felel meg. A Békéscsabai kör vezetője Körömi János lett.

Békéscsabán is megalakult a Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi szervezete a békéscsabai Kossuth Kör. Az Mozgalom célja az, hogy a pártok és civilek együttműködését segítésék, ami által egy ellenzéki és kihívó áll majd szemben a kormánypárti jelölttel az őszi önkormányzati választáson.

A csabai Kossuth Kör vezetőjétől megtudtuk a pártok pozitívan fogadták az egyesület megjelenését Békéscsabán és folyamatosan egyeztetnek a megfelelő jelöltek kiválasztásának érdekében. A Mindenki Magyarországa Mozgalom legismertebb politikusai Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely független polgármestere, aki alapítója is az Egyesületnek, illetve Lukácsi Katalin korábbi KDNP-s politikus.

Békéscsabán tartott lakossági fórumot Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és a nemrég megalakult Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke.

Az ellenzék egyik vezető alakja, Márki-Zay Péter 2018-ban az előrehozott önkormányzati választáson a szavazatok 57%-át megszerezve lett Hódmezővásárhely polgármestere, aki azóta az országos politikában is komoly szerepet vállal. Az áprilisi országgyűlési választás ellenzéki kudarca után a politikus  megalapította a Mindenki Magyarországa Mozgalmat.

Az ellenzék és sok gazdasági szakember szerint a kormánypártok gazdaságpolitikája neoliberális, vagyis leegyszerűsítve a multinacionális cégek támogatása és a munkáltatók érdekeinek védelme a fókuszpontja.

A fórum előtti sajtótájékoztatón Márki- Zay Péter elmondta azt is, hogy Békéscsabán teljes mértékben támogatja Szarvas Péter polgármestert, akivel nagyon jó viszonyt ápolnak. Véleménye szerint a békéscsabai polgármesternek nehéz dolga van a Fideszes többségű közgyűlésben, ennek ellenére kiváló munkát végez.