Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság

Egészségfejlesztő és betegségeket megelőző programokat szervezett az Árpád fürdőben a Dél-Alföldi Gyógy- és Termálfürdők Közhasznú Egyesület, valamint a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság.

Számos egészségfejlesztő- és betegség-megelőző programmal várták a látogatókat az Árpád fürdőben. Az érdeklődők a programok során részt vehettek ingyenes szűrővizsgálatokon, víz alatti tornán és biciklizésen is.

A kezdeményezés 2017-ben indult, amikor 24 fürdőben valósítottak meg ilyen jellegű programokat. Idén is a helyszín ugyanez a 24 fürdő. A cél az, hogy a látogatók visszatérjenek az egészségmegőrző napokra, ugyanis a szűrővizsgálatok folytonosságával ellenőrizhetik egészségi állapotuk változását.

Az eddigi foglalkozások alkalmával több 10 ezer ember vette igénybe a rekreációs nap adta lehetőséget és a szervezők bíznak abban, hogy a továbbiakban is ugyanilyen népszerűségnek örvend majd a kezdeményezés.

Egészségfejlesztő és betegségeket megelőző programokat szervezett a Gyulai Várfürdőben a Dél-Alföldi Gyógy- és Termálfürdők Közhasznú Egyesület, valamint a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság.

Számos egészségfejlesztő és betegség megelőző programmal várták a látogatókat a gyulai fürdőben. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Program részeként megvalósult, „A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén a Dél-alföldi Régióban” című projekt részeként szervezett eseményen ingyenes szűrővizsgálatok, víz alatti torna, víz alatti tekerés és számos, egészségmegőrzéssel kapcsolatos program várta az érdeklődőket.

A látogatók részt vehettek kétfajta szűrővizsgálaton is, az egyik egy fül-orr-gégészeti szűrés, a másik pedig egy gép segítségével elvégzett, úgynevezett egészségfok mérés volt.