március 1.

Alfred Hitchcock: Pszicho című thrillerének főpróbája zajlott a Békéscsabai Jókai Színházban. A darab bemutatója március 1-jén lesz a Stúdiószínházban.

A rendező, Koltay Gábor elmondta, hogy az 1960-ban készült film sokaknak benne van a tudatában, főképpen az igazán emlékezetes zuhanyzós jelenet, amikor a gyilkosság történik - ez egy filmművészeti kuriózum. A darabot viszont nem a film-, hanem Robert Bloch regénye alapján alkalmazták színpadra, így néhány jelenet és szereplő másképp jelenik meg a színpadon, mint a filmvásznon.

A történetben a csinos szőke titkárnő, Marion meglép főnöke pénzével. A városon kívül új autót vásárol, s noha ideges viselkedése feltűnik a rendőröknek, mégis tovább engedik. Éjszakára betér egy mellékút mellett álló magányos motelbe, majd a szelíd, ám különös tulajdonossal, Norman Batesszel megvacsorázik. Ezután pedig megtörténik az, amire senki sem számított. A darab egyik főszereplőjét Boldog Ágnes színészhallgató alakítja, aki már kamaszkora óta nagy rajongója Alfred Hitchcock munkásságának.