Szent István Egyetem Gazdasági

A női szerepek témakörében tartottak két napos nyári andragógiai előadássorozatot a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségügyi Karának Békéscsabai Campusán.

Az érdeklődők változatos előadásokon vehettek részt a két nap alatt, ahol több szemszögből is megismerhették a nők helyzetét a társadalomban.

Az idei évben a női szerepek illetve hát a nők szerepe alcímet viseli a rendezvény ez tulajdonképpen a lehető legszínesebb témák formájában jelenik meg. Ebből is látható, hogy a női szerepek mennyire sokrétűek illetve az élet legsokfélébb területein találkozhatunk velük illetve nyilván ezek, értelmezhetőek, nem csak történelmileg: ugye szerepel a nagy női történeti szereplők, hanem akár a vadászat és a nők szerepe is bemutatásra kerül a rendezvény során. - mondta el Árpási  Zoltán oktatási dékánhelyettes Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségügyi Kar 

Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Tessedik Campusának Tudományos Diákkori Konferenciája

Megtartotta diplomaátadó ünnepségét a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kara.

A jeles eseményen több mint 160 végzős vehette át munkája elismerését. Az egyetem diplomás pályakövetési rendszerének adatai alapján elmondható, hogy az itt végzett diákok többsége 3-4 hónapon belül talál munkát, még ha kezdésnek nem is a végzettségének megfelelőt.

A mihamarabbi elhelyezkedést nagyban elősegíti a kötelező fél éves szakmai gyakorlat, melynek során a hallgatók úgymond beépülnek a leendő munkahelyükre - tájékoztatta híradónkat Dr. Lakatos Vilmos megbízott dékán.

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Benke Éva