Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Móricz Zsigmond nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékával várja nézőit péntektől a Békéscsabai Jókai Színház. A darabot Katkó Ferenc rendezi.

Már én nékem beborult az ég” – kezdenek  rá többször a dalra a nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékban. Az első felvonásban részesei lehetünk a három napos Bálint-napi mulatozásnak. Csomós Lajos a férfi főszereplőt, Nyíri Balázst játssza, akinek nem ez az első szerepe Móricz darabban.

Az első felvonás nagy mulatozása után, a második felvonással jön a csend. A Csonka Dóra által alakított Pólika, Balázs felesége megelégeli férje életvitelét és hazaköltözik nagynénjeihez.

A színésznőnek meg kellett találni azt az egyensúlyt, ahol úgy veszekszik férjével, hogy az ne csak egy vita legyen, hanem érezhetővé váljon fájdalma is.  Ezt a fájdalmat éreztetve, akár el is válna Balázstól.

A próbafolyamatokról Katkó Ferenc rendezőt kérdeztük, akinek fontos volt, hogy színészei jól érezzék magukat a szerepükben.

Ismert zenekarral, táncosokkal és megannyi szereplővel köszön be a tavasz a békéscsabai Jókai Színházba. Móricz Zsigmond klasszikusa, a Nem élhetek muzsikaszó nélkül ismerősen csenghet sokak számára. A vígjátékot Katkó Ferenc rendezésében mutatják be.

A Nem élhetek muzsikaszó nélkül című klasszikus már első hallásra vidám gondolatokat ébreszt mindenkiben. A színes, népzenével tarkított vígjáték a késői XIX. századba repíti vissza a nézőket.

Móricz Zsigmond a műben egy nagycsaládot ábrázol, ami a színháznak is népes szereplőgárda felsorakoztatását jelentette. A csupán mulatozni vágyó Nyiri Balázs bőrébe Csomós Lajos bújik.

A darab - vidám jellege ellenére - egy komoly témakört állít a mű középpontjába. A nő és férfi kapcsolatát mind örömteli pillanataival, mind árnyoldalaival láthatjuk majd a színpadon.

Nem élhetek muzsikaszó nélkül című darab bemutatójára március 29-én kerül majd sor Békéscsabán, a Jókai Színházban.