energetikai korszerűsítés

Közel 270 millió forintos vissza nem térítendő forrásból, mintegy 35 önkormányzati épület- és intézmény energetikai korszerűsítése valósul meg Békésen két pályázatnak köszönhetően. A beruházás eddig elkészült fejlesztéseit, amely 26 épületet érintett, ünnepélyesen is átadták.

Békés Város Önkormányzata a két projektet az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése program során valósította meg, melyek legfőbb célja a megújuló energiaforrásokból nyert energia felhasználása, illetve a szén-dioxid kibocsátás csökkentése, ami több okból is nagyon fontos.

A kivitelezés ez év elején vette kezdetét, melynek során eddig összesen 26 épületben valósult meg a korszerűsítés, további kilencnél pedig még folyamatban vannak a fejlesztési munkálatok. Ennek a részeként a többi között napelemrendszer kialakítására és a nyílászárók kicserélésre kerül sor.

A beruházás következő ütemében folytatódnak a fejlesztési és korszerűsítési munkálatok a további érintett önkormányzati tulajdonban lévő épületeknél.

Ünnepélyesen átadták a gerlai Jázmin utcai idősek klubját, melynek fejlesztése egy bruttó 25 millió forintos pályázati forrásnak köszönhetően valósult meg. Az épület kívül-belül megújult, amelyben elsősorban akadálymentesítést-, valamint energetikai korszerűsítést végeztek.

A Településfejlesztési Operatív Program részeként összesen három idősek nappali ellátását szolgáló intézmény korszerűsítése valósult meg az utóbbi időben, ebből az egyik a gerlai Jázmin utcai idősek klubja. A kívül és belül egyaránt felújított épületet nemrég ünnepélyesen is átadták.

Az átadó ünnepségen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is jelen volt, aki kiemelte: fontos, hogy mindegyik generáció számára biztosítani tudjanak olyan intézkedéseket, fejlesztéseket, amelyek az életkörülmények javítására szolgálnak.

Megújult önkormányzati épületeket adtak át Hunyán. Az energetikai korszerűsítés a polgármesteri hivatal-, a Szabadidő Központ-, valamint az Idősek Klubja és Egészségház épületét érintette.

Felújított önkormányzati épületeket adtak át Hunyán. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból megvalósuló támogatás keretében a polgármesteri hivatal, a Szabadidő Központ, valamint az Idősek Klubja és Egészségház épülete újult meg. Az épületek energetikai korszerűsítése elsősorban a szigetelést, a fűtési rendszer korszerűsítését és a napelemes rendszerek kiépítését jelentette. A szeptember 9-én tartott ünnepélyes átadón Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, miért volt célszerű ez a felújítás.

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Takács Árpád beszédében közgazdasági példán keresztül gratulált Hunyának.

A Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Zalai Mihály a közelgő fűtési szezon miatt felhívta a figyelmet az energetikai korszerűsítések fontosságára.