Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

mozsárkiállítás

Mozsárkiállítást szerveztek Békéscsabán a Turisztikai Főpályaudvar várótermében. A tárlaton számos, különleges régi és újabb ereklyét tekinthetnek meg az érdeklődők.

Újabb érdekes kiállítást nyitottak meg a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron. A mostani tárlat fő témája egy olyan eszköz, mely régebben meghatározta mindennapjainkat. Ez nem más, mint a mozsár. Az elmúlt két és fél évben számos érdekességet láthattak már a látogatók, erről stábunknak Sós Imre a ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület elnöke beszélt.

Az összeállításról maga a gyűjtő elmondta, hogy azért időzítették őszre a kiállítást, mert a magvak is ekkorra érnek meg és ebben az időszakban volt régebben nagy szerepe ennek a tárgynak. Mester Gábor kedvenc darabjairól is beszélt.

A kiállítást Gál Imre, egy orosházi kohászati cég vezetője nyitotta meg, akitől megtudtuk, hogy meddig vezethető vissza a mozsarak története.