városi jótékonysági bál

Ünnepélyesen átadták a Városi Jótékonysági Bálon befolyt támogatási összeget az Ady Endre utcai Idősek Otthonában két, békéscsabai idősellátó intézménynek.

Az elmúlt évek hagyományát őrizve, idén is megrendezték januárban a Városi Jótékonysági Bált, ahol a résztvevők rendszerint összefognak egy közös cél érdekében. Több alkalommal is hátrányos, átlag alatti körülmények között élő gyerekek utaztatására, valamint az őket támogató civil szervezetekhez juttatták már el az adományokból befolyt összeget.

2019-ben két idősellátást biztosító intézményhez került fele-fele arányban, a Jótékonysági Bál által befolyt 2,4 millió forint, amely egyben rekordösszegnek is számít. A Békéscsabai Életfa Idősek Otthonában 124 lakó éli mindennapjait és negyvennyolcan dolgoznak azért, hogy a megfelelő körülményeket biztosítani tudják számukra.

39 gyermek táborozását fedezte a békéscsabai, városi jótékonysági bál alkalmával összegyűjtött pénz. A diákok ebből az összegből egy 10 napos kiránduláson vehettek részt a Balatonon.

39 gyermek balatoni táborozását fedezte az az összeg, amelyet a békéscsabai, városi jótékonysági bál alkalmával gyűjtöttek össze januárban. Közel 2 millió forint gyűlt össze, ebből pedig egy 10 napos nyaraláson vehettek részt a diákok Balatonszárszón. Majdnem az összes békéscsabai iskolából voltak részvevők, akik rengeteg élménnyel gazdagodtak a kirándulás ideje alatt.

A kirándulás nem csak a szórakozásról szólt, hanem a programok közé egy kis történelmi és irodalmi kirándulást is beiktattak, ugyanis több történelmi helyszínt is meglátogattak a gyerekek, mint például a Sümegi Várat, de meglátogatták például Balatonszárszón a József Attila Múzeumot is.