gasztronómiai programok

A hagyományok jegyében ünnepelték a népszerű gyümölcsöt, a szilvát a 21. Szarvasi Szilvanapokon. A fesztiválon a gasztronómiai programok mellett több koncert is és az elmaradhatatlan felvonulás várta az érdeklődőket.

21. alkalommal rendezték meg Délkelet-Magyarország egyik legnagyobb gasztrokulturális fesztiválját, a Szarvasi Szilvanapokat. A háromnapos rendezvény a szarvasi szilva és a hozzá kapcsolódó hagyományok jegyében telt. Sok-sok szilvalekvár, szilvapálinka, szilvás sörök és sütemények, valamint élőkoncertek, családi- és gyermekprogramok és az elmaradhatatlan felvonulás várta az érdeklődőket.

A vásári forgatagban sok árus kínálta az ízletes gyümölcshöz kapcsolódó, hagyományőrző termékeit.

A látogatók megkóstolhatták a különböző hagyományőrző egyesületek termékeit is.

Első alkalommal rendezték meg a Békés Megyei Vadász-Horgásznapot Gyomaendrődőn. A rendezvényen többek között gasztronómiai programokkal, zenés-táncos bemutatókkal és koncertekkel várták a látogatókat.

Jó hangulatban telt az idén első alkalommal megrendezett Békés Megyei Horgásznap Gyomaendrődön. A rendezvényen a látogatók számos program közül válogathattak. A különböző bemutatók és zenés, táncos programok mellett egy gasztronómiai különlegességgel, a halkolbásszal is megismerkedhettek az érdeklődők a Magyar Halkolbász Lovagrend bemutatóján. Sípos Lászlótól, a lovagrend elnökétől megtudtuk, hogy az ételkülönlegességnek sokféle ízesítése lehet.

A Vadász-Horgásznap keretein belül megrendezték az idén 20 éves Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Versenyt is, melyen négy kategóriában indulhattak a csapatok. Az elkészült fogások közt különböző halételeket, halászleveket kóstolhatott a zsűri. Természetesen minden csapatnak megvolt a maga különleges receptje.