Dr. Rákóczi Attila

„A kunhalmok kutatásának aktuális kérdései a Tisza-völgyi régióban” címmel tartottak szakmai konferenciát az érdeklődőknek a Lőkösháza Turizmusáért Vidékfejlesztő és Hagyományőrző Alapítvány és Dr. Rákóczi Attila egyetemi adjunktus.

A Lőkösháza Turizmusáért Vidékfejlesztő és Hagyományőrző Alapítvány 2014-ben alakult abból a célból, hogy jobbá tegye az emberek életét és segítse őket különféle rendezvényekkel. Az alapítvány egy szakmai konferenciát tartott az érdeklődőknek „A kunhalmok kutatásának aktuális kérdései a Tisza-völgyi régióban” címmel. Ezzel a rendezvénnyel szeretnék megismertetni a vidéki embereket őseink hagyatékaival és a védett természeti kincsekkel.

Az alapítvány elnökének ebben nagy segítségére van saját családja is, akik nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a rendezvények még sikeresebbek legyenek.

19 fővel alakult meg a Kétegyházi Gazdakör, a település polgármesteri hivatalának dísztermében. A jelenlévő tagok tartózkodás és ellenvetés nélkül választották meg a kör elnökének, dr. Rákóczi Attilát, a gazdakör alapító tagját.

Az eseményen Kalcsó Istvánné, Kétegyháza polgármestere elmondta, a helyiek közül sokan a mezőgazdaságból élnek, ezért támogatták a gazdakör megalakulását. Céljuk, hogy a nagyközség élhető település maradjon, ne fogyjon el a lakosság, ne menjenek el a fiatalok, ennek érdekében bölcsőde és óvoda is található a településen.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének országos elnöke elmondta, hogy a MAGOSZ helyi szervezetei, a települési önkormányzattal együttműködve, a település adottságait figyelembe véve tud a legjobban építkezni. Az országos szervezet arra kéri a kormányt, hogy a leghatározottabban álljon ki a föld védelmében, tartsa meg azt a nemzet tulajdonában.