gyermekprogramok

Gyermekprogramokkal, zenés előadásokkal és koncertekkel népszerűsítették a jazz zenét a Meseházban Békéscsabán. Az első Jazz Piknik kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó szórakozást nyújtott.

Első alkalommal rendezték meg a Jazz Pikniket Békéscsabán. Az egész napos programsorozat minden korosztály számára remek szórakozást kínált. Délelőtt a legkisebbeknek Mihályi Réka énekelt, aki magával hozta Masnit és Pocót is. A jazzdalok nemcsak az apróságok szórakoztatására és tanítására szolgáltak, a felnőtteknek is maradandó élményt jelentettek.

Később családi játszóházzal és hangszersimogatóval folytatódott a program. Itt Kepenyes Pál mutatta be a gyerekeknek a hangszerek nagy családját. A délután folyamán kiállításokat is megcsodálhattak az érdeklődők: a Jazz-fotó kiállítást, amely a Meseház Jazz Klubjának 15 éves történetét mutatta be, illetve a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent Györgyi Albert Szakgimnázium művészeti tagozatának munkáiból készült összeállítást és divatbemutatót is megtekinthették a nézők a Tóth Sándor Quartett zenei közreműködésével.

Ha Szabadkígyósról van szó, akkor sokaknak az impozáns kastély jut eszébe, a nyári időszakban pedig a Kígyósi Kastélyjátékok is. A Wenckheim-kastélyban és a parkban megrendezett eseményen a kiállítások mellett koncertek és gyermekprogramok is várták a kilátogatókat.

Korhű környezetben és gyönyörű műalkotások között találták magukat azok az érdeklődők, akik kilátogattak Szabadkígyósra, a Wenckheim-kastélyba. Tizenhét éve rendezik meg a Kígyósi Kastélyjátékokat, melynek fő célja kezdetektől fogva az volt, hogy felhívja az emberek a figyelmét erre az építészeti értékre. A kastélyjátékok alkalmával számos érdekes program is várta az érdeklődőket.

A rendezvényen részt vett Várkonyi János festőművész is. Időutazás című kiállításának képei emlékeket sugároznak a művész életéből.

A kastélynap minden évben nagy élményt jelent a kilátogatóknak. A szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy ne csak a felnőttek, hanem a gyerekek is olyan programokon vehessenek részt, amitől emlékezetes marad ez a hétvége is.