napközis tábor

A békéscsabai családok a nyári időszakban nyolc héten keresztül vehetik igénybe a nyári napközis táborokat. A Békéscsabai Önkormányzat évről évre ingyenesen biztosítja a szolgáltatást, hogy az általános iskolás korú gyermekek megfelelő ellátást kapjanak a szünidőben.

A városban két helyen van lehetőség a gyermekek táboroztatására. A József Attila Általános Iskola mellett, Jaminában, az Erzsébethelyi Általános Iskolában tölthetik a szünidő egy részét a gyerekek. Itt hetente átlagosan 100 diák vesz részt a változatos foglalkozásokon. Ez a hét a hagyomány hete, ahol olyan programokat biztosítanak számukra, ahol régebbi játékokat is megismerhetnek.

- A gombfoci, a labirintusjátékok és a gumisugráló mellett kézműves foglalkozás is van, igyekszünk itt is a hagyományokat figyelembe venni, hiszen a népi motívumok a textilfestés és a kavicsfestés nyomán jönnek elő – árulta el Jastyúr Marianna táborvezető.

Egész napos felügyelet színes programokkal és kirándulásokkal.

Békéscsaba Város Önkormányzata idén is több helyszínen szervez napközis tábort. A diákokat ebben az évben is a megszokott helyszíneken, a Lencsési és Erzsébethelyi Általános Iskolákban várják a szervezők. A gyerekek a helyszíni kézműves,- és sportfoglalkozások mellett rendszeresen kirándulnak, moziznak, strandolnak és fürdőznek.

Azoknak a szülőknek, akik nem vagy csak nehezen tudják megoldani a csemetéik felügyeletét, augusztus közepéig nyújt segítséget a napközis tábor.

Szerkesztő: Bugyi Diána

Operatőr: Benke Éva

Címkék: