Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

lovas tábor

A nyári szünet ideje alatt egyhetes turnusokban szerveztek lovas tábort gyermekeknek Békéscsabán. A táborozás során a lovas élet rejtelmeibe nyerhettek betekintést a Nimród Lovastanya nebulói.

Manapság már egyre több gyermek megy el a nyári szünidő alatt valamilyen táborba, hiszen ott együtt lehet a barátaival vagy éppen újakat ismerhet meg. Mára már egyre népszerűbbek a lovas táborok, melyekből Békéscsabán sincs hiány. Az általunk felkeresett Lovas tanyán egészén a nyár végéig egyhetes turnusokban szerveznek táborokat a 4-14 éves korú gyermekeknek. Az ott töltött idő alatt a nebulók betekintést nyerhetnek a lovas élet rejtelmeibe.

A tábor ideje alatt a gyermekek a lovagoltatás mellett bekapcsolódhatnak a lovak ápolásába is. A lovagoltatás, valamint a lovas torna pónin és nagy lovon egyaránt, szakképzett edző segítségével történik.

A gyerekek a lovaglás mellett számos érdekes programon vehettek részt.

Ezek mellett a gyerekek még szőni is megtanulhatnak.

Minden nyáron örökzöld téma, hogy hova tegyük a gyereket, ki vigyázzon rá? Sajnos nem minden iskolában megoldott a nyári napközi, és legyünk őszinték: kinek van szíve a gyereket nyáron is az iskola falai között tartani? Így jönnek képbe a táborok. Választék pedig akad bőven!

A Remonda Szabadidős, Lovas és Sportegyesület 2001-ben alakult. Céljuk a lovaglás megismertetése, megszerettetése elsősorban a gyerekekkel. Az igazi tanyasi környezet lehetőséget biztosít a lovakon kívül más állatok megismerésére is. Bográcsozni, szalonnát sütni, csocsózni, focizni és nagyokat kirándulni is lehet, gyalog és lóháton egyaránt.

Számos lovas és más tematikájú tábort szerveznek megye szerte, valamint itt Békéscsabán is. Hogy mitől más ez a lovas tábor mint a többi, milyen plusz élményt tud adni a táborozóknak arról az egyesület elnöke beszélt stábunknak.