Békéscsabai Jókai Színház

December 6-tól látható a Békéscsabai Jókai Színház műsorán a nagysikerű regény és film színpadi adaptációja, A szív hídjai, Merő Béla rendezésében.

Újabb darabot tűz műsorra a Békéscsabai Jókai Színház, Merő Béla rendezésében. A nagysikerű regény és film színpadi adaptációja, a szív hídjai sajtónyilvános főpróbáját kedd délelőtt tartotta a teátrum. A mű középpontjában egy hihetetlen és csodálatos szerelem szívszorító története áll.

A színmű négy főszerepében Kovács Edit, Bartus Gyula, Szabó Lajos és Boldog Ágnes látható. A Jászai Mari-díjas Kovács Edit a helyi farmer feleségét Francescát alakítja, aki egy véletlen találkozásnak köszönhetően a magányos és saját értékrend szerint élő fotográfussal, Roberttel első pillantásra szerelembe esik.

Francesca gyermekei csak anyjuk halála után értesülnek a nekik írt levelekből és naplóból, hogy mi is történt anyjuk, és az eddig számukra ismeretlen férfi között.

Két összeillő ember - Ez a címe annak a zenés színműnek, ami Szécsi Pál és Domján Edit történetét dolgozza fel. A két legendás alak megtestesítője Komáromi Anett és Nagy Róbert színművész. A darabot hamarosan láthatják a Békéscsabai Jókai Színházban!

Újraelevenedik Szécsi Pál és Domján Edit története a Jókai Színház Sík Ferenc termében, melyet november 22-én tekinthet meg a nagyérdemű. A darabot Tarsoly Krisztina rendezi. Nagy Róbert régi szerepálma válik valóra, aki nagyon sokat olvasott Szécsi Pálról, színésztársával, Komáromi Anettel egyetemben. Legelőször egy felolvasóest valósult meg a törekvésből, melyet maga a színművész szerkesztett össze. Legtöbb információt abból a könyvből merítette az énekes életéről, melyet Szécsi Pál testvére Szécsi Katalin írt róla. De milyen kapcsolódási pontok lehetnek egy fiatal napjainkban élő színművész és egy hatvanas-hetvenes években aktív énekes között?

Már kilencedik alkalommal szárnyaltak az angyalok a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ valamint a Békéscsabai Jókai Színház közös jótékonysági rendezvényén. A gálaestet ezúttal is hatalmas érdeklődés övezte.

Idén is megtelt a Békéscsabai Jókai Színház nézőtere az Angyalok szárnyalása elnevezésű jótékonysági est idején, amely két művész, Tarsoly Krisztina és Komáromi Anett kezdeményezésére és szervező munkája nyomán mára már hagyománnyá vált. Az egész estét betöltő gálaestet, mint ahogyan az elmúlt években is, a művészek és az akadályozottsággal élő fiatalok közös előadása tette különlegessé. Az eseményen a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság képviseletében Dr. Dorogi Rajmund szervezeti igazgató mondott köszöntőt.

Az est folyamán a művészek és a fiatalok különböző történeteket, élethelyzeteket dolgoztak fel és vittek színpadra zenei köntösben. A közönség a többi között elsőként találkozhatott egy utazó állatkerttel, majd szemtanúja lehetett egy házasságkötésnek is.

Angyalok szárnyalása a Békéscsabai Jókai Színházban! A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ valamint a Békés Megyei Jókai Színház közös jótékonysági rendezvényét idén is hatalmas érdeklődés övezi. A bemutatót kedden tartják a békéscsabai teátrumban.

Az Angyalok Szárnyalása évek alatt eljutott odáig, hogy az emberek már tudják, hogy minden évben részt vehetnek egy színvonalas jótékonysági esten. Az rendezvény sikerét és népszerűségét az is bizonyítja, hogy a jegyek már jóval a gálaest előtt elfogynak.

A központ lakói és munkatársai, valamint a Jókai Színház szinte teljes kollektívája részt vesz az esemény lebonyolításában, illetve a produkcióban. Az érzelmekkel teli előadásban ének, tánc és mesefeldolgozás is helyet kap. Az is szerepet játszik boldogságuk kiteljesedésében, hogy a fellépéseken visszajelzést kapnak arról, hogy a közönség szereti, amit csinálnak.

Idén is nyilvános évadzárót tartott a Békéscsabai Jókai Színház. Az eseményen a színházkedvelők az elmúlt évben játszott előadásokból hallhattak részleteket.

Az évadzárón Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója elmondta, hogy a mintegy 427 előadást - melyből 399 saját, 28 pedig fogadott volt - 66770 néző tekintette meg és a darabok látogatottsága közel 90 százalék körül alakult. Az igazgató hozzátette, hogy a színház több hazai- és nemzetközi fesztiválon is szerepelt, a többi között Szarvason a Vízi Színházban, a Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon, valamint Ukrajnában és Kolozsváron is.

Az eseményen beszédet mondott Varga Tamás, a Békéscsabai Közművelődési, Ifjúsági és Sportosztály osztályvezetője, aki elmondta, hogy a társulat a 2018-2019-es évadban is minőségi munkát végzett.

Már zajlanak a következő évad előkészületei, melyben ismét színes repertoárral várja majd a teátrum a színház szerelmeseit.

Huszka Jenő és Szilágyi László Mária főhadnagy című romantikus nagyoperettjét mutatják be az 1848 és 49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a Békéscsabai Jókai Színházban.

Megtartották Huszka Jenő és Szilágyi László romantikus nagyoperettjének főpróbáját a Békéscsabai Jókai Színházban. A Mária főhadnagy című darabot négy színház koprodukciójában láthatja majd a nagyérdemű tavasztól három városban is. A rendezők szerint egy nagyon szórakoztató és tartalmas művet tekinthet meg a közönség.

A főszereplő, Mária egy élő, valóban az 1848-as szabadságharcban harcoló hölgy volt, aki ténylegesen a főhadnagyi rangig vitte, és csatlakozott egy huszárszázadhoz. Szerepét Lévai Enikő a Budapesti Operettszínház színésznője és Bori Réka egyetemi színművész hallgató játssza felváltva.

Neil Simon, augusztusban elhunyt amerikai dráma- és forgatókönyv író 1969-es sikerdarabját, az Utolsó Hősszerelmes című vígjátékot mutatja be a Békéscsabai Jókai színház. A darabot április elsejétől tekintheti meg a közönség.

Csurulya Csongor színművész először rendez a békéscsabai színházban, ahol egykor tanult. Az első darab, melyet színpadra állít itt Neil Simon: az utolsó hősszerelmes című vígjátéka. A mű története egy negyvenes éveiben járó sikeres halvendéglősről szól, aki rádöbben, hogy, bár mindene megvan, valami mégis hiányzik. A férfi főszereplőt Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész alakítja majd.

A darab egyik különlegessége, hogy lehetőséget ad arra, hogy egy színész több szereplőt alakítson. Ezzel az izgalmas kihívással néz szembe Tarsoly Krisztina színművész, aki három különböző karakter bőrébe bújik majd a színpadon. A darab célközönsége nem csak az a korosztály, amelyet a főszereplők is alakítanak, hanem mindenkinek szól. A vígjáték garantálja a nézők jó kedélyét, miközben akaratlanul is azonosulni tudnak a színpadon látott szituációkkal.

140 éves lett a Békéscsabai Jókai Színház épülete. Az évforduló alkalmából a színház előtt tartottak köszöntő ünnepséget, melyen az intézmény igazgatója, Seregi Zoltán emlékezett meg a színház történelméről.

1879-ben, a kőszínházak között csaknem elsőként épült meg a Békéscsabai Jókai Színház épülete. Akkor a Vigardában tartották meg a nyitó ünnepséget, idén pedig a színház előtt emlékeztek meg az épület 140. születésnapjáról. Ez alkalomból Seregi Zoltán, a színház igazgatója mondott beszédet, melyben többek között sorra vette, hogy az épület használata miként változott az évek során.

A program keretében Bartus Gyula, Jászai Mari-díjas színművész egy verssel keltette fel az arra járók figyelmét. Ezt követően páros színházjegyeket sorsoltak ki azok között, akik korábban részt vettek egy online vetélkedőn. A sorsoláshoz az igazgató, Békéscsaba polgármesterét, Szarvas Pétert hívta segítségül.

Az eseményt a színház növendékei zárták, akik születésnapi köszöntővel kívántak még hosszú éveket a Békéscsabai Jókai Színháznak.

Alfred Hitchcock: Pszicho című thrillerének főpróbája zajlott a Békéscsabai Jókai Színházban. A darab bemutatója március 1-jén lesz a Stúdiószínházban.

A rendező, Koltay Gábor elmondta, hogy az 1960-ban készült film sokaknak benne van a tudatában, főképpen az igazán emlékezetes zuhanyzós jelenet, amikor a gyilkosság történik - ez egy filmművészeti kuriózum. A darabot viszont nem a film-, hanem Robert Bloch regénye alapján alkalmazták színpadra, így néhány jelenet és szereplő másképp jelenik meg a színpadon, mint a filmvásznon.

A történetben a csinos szőke titkárnő, Marion meglép főnöke pénzével. A városon kívül új autót vásárol, s noha ideges viselkedése feltűnik a rendőröknek, mégis tovább engedik. Éjszakára betér egy mellékút mellett álló magányos motelbe, majd a szelíd, ám különös tulajdonossal, Norman Batesszel megvacsorázik. Ezután pedig megtörténik az, amire senki sem számított. A darab egyik főszereplőjét Boldog Ágnes színészhallgató alakítja, aki már kamaszkora óta nagy rajongója Alfred Hitchcock munkásságának.

David Ives amerikai kortárs szerző Vénusz nercben című darabját mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház. Nemcsak a 18 éven felülieknek meghirdetett előadás ígérkezik különlegesnek, hanem a helyszín is, az Intimtér.

A darab az osztrák Leopold von Sacher-Masoch regénye alapján készült, mely kicsit továbbgondolva mutatja be a szerelmet. Az erotika itt nem jelenik meg, lesz viszont mazochizmus és szerelem. A szereplők nem fognak sem csókolózni, sem pedig korbáccsal egymásnak esni. Azért 18 éven felülieknek szól az előadás, mert olyan dolgokról, gondolatiságról beszél, amihez egyfajta érettség kell. Elhangoznak olyan mondatok, gesztusok, történések, amik korhatárhoz köthetők. A darabot Tege Antal állítja színpadra.

Ez egy kétszemélyes darab, így utánajártunk annak, hogy a rendező mennyire keménykezű és mennyire hagyja ilyenkor - úgymond - alkotni a színészeket.

A színdarab egyik főszereplője Czitor Attila, aki Novacsák Tamás szerepét formálja meg az Intimtér színpadán.

Oldalak