streetball fesztivál

Kosárlabdások lepték el Békéscsaba főterét, ahol immár 17. alkalommal rendezték meg az igen népszerűnek számító Streetball Fesztivált. A napot a látványos show műsorral érkező Face Team tette még színesebbé.

Az utcai kosárlabda bajnokságon 14 ideiglenesen felállított pályán zajlottak a meccsek, több mint 70 csapat részvételével. A streetball elsősorban a tömegek és nem a profik játéka, tehát bárki beszállhatott. Itt nincsenek bonyolult szabályok, a cél a sportszerűség, az élvezet, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a játék.

Vida András a Streetball szervezője elmondta, hogy a legkisebb gyermektől kezdve a felnőttekig mindenki arcára mosolyt csal ez a sport. 

Az ország több pontjáról érkeztek a játékosok, akik 12 kategóriában mérték össze tudásukat a pályán. Az egyik csapat Szegedről érkezett, ők rendszeres résztvevői a versenynek.

Martonosi Zita elmondta, hogy ő nagyon szeret játszani.12 éves kora óta játszik, versenyszerűen viszont 3 éve. 

Több mint 70 csapat nevezett a megmérettetésre.

Kosárlabdások lepték el Békéscsaba főterét, ahol immár 17. alkalommal rendezték meg az igen népszerűnek számító Streetball Fesztivált. Az utcai kosárlabda ünnepén 14 ideiglenesen felállított pályán zajlottak a meccsek, több mint 70 csapat részvételével. A nap a világot bejáró Face Team akrobatikus kosárlabdacsapatának bemutatójával lett teljes, akik fantasztikus zsákolásokkal kápráztatták el a közönséget. Magyarország legnagyobb streetball rendezvénysorozatának ötödik állomása számtalan élményt kínált azoknak, akik a vasárnapot egy kis mozgással kívánták eltölteni.

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Benke Éva

Már csak párat kell aludni a Streetball Fesztiválig, és megtöltik a játékosok a Szent István téren felállított 15 pályát.

Egy hét múlva a kosárlabdások uralják majd a békéscsabai főteret. A fesztivál immár 17. alkalommal örvendezteti meg az amatőr és a profi sportolókat. A szervezők ebben az esztendőben is korosztályos versenyekkel várják majd a sportolni vágyókat, de két mérkőzés között további színes programok várják majd a kilátogatókat.

A fesztivált színesíti a Face Team formáció, akik már tavaly is ámulatba ejtették a közönséget. A fiúk a trambulin, a palánk és a kosárlabda ötvözésével egy olyan műfajt hoztak létre, amely a különleges koreográfiák mellett lélegzetelállító mozdulatokat is tartalmaznak. 

A csapatok még nevezhetnek a rendezvényre a www.streetballnet.hu oldalon.