nyugdíjasok

A megyénkben élő jelenlegi- és leendő nyugdíjasok életszínvonalának javítására, valamint az elvándorlás visszaszorítására alternatív megyegyűlést kezdeményez a Magyar Szocialista Párt.

A gyűlés ötlete azért merült fel, mert elsőként megyénkről, majd az egész országról egy felmérés készült, mely kimutatta, hogy térségünkben alacsonyak az átlagfizetések, így az átlagnyugdíjak is. Dr. Köteles Lajos, Dr. Rozsnyai Katalin és a Nyugdíjasok Országos Szövetségének országos kutatása alapján a vizsgálatba bevont nyugdíjasok kétharmada 70 ezer forint alatti ellátásból él Békés megyében. Ennek a kérdésnek a megoldására egy tanácskozás formájában próbálnak megoldást találni.

Az MSZP-s politikus szerint, ha megismerik az illetékesek, hogy mi a valós kép a megyében, akkor az adott problémákra, közösen megoldást is találhatnak. A kutatásban résztvevő Dr. Köteles Lajos szerint, ha nem változik megyénk helyzete, akkor csak egy üres mezsgye leszünk Magyarország és Románia között.

A Segítő Kezek Infokommunikációs Program segítségével jutott laptophoz 75 idős, sarkadi lakos. Az ünnepélyes átadón a számítógépeket a programért felelős miniszteri biztos adta át a meghívott nyugdíjasoknak.

75 idős, sarkadi lakos kapott informatikai eszközöket és internet hozzáférést az Idősügyi Infokommunikációs program keretében. Az erről szóló sajtótájékoztatón megjelent a polgármesteren kívül a programért felelős miniszteri biztos, Jeneiné Rubovszky Csilla, valamint Dr. Kovács József országgyűlési képviselő is, akik beszédükben kiemelték, hogy az informatikai eszközök segítenek az idős embereknek az egészségromlás megakadályozásában, valamint a rendőrséggel való közvetlen összeköttetésnek köszönhetően biztonságérzetük növelésében is.

A program célja, hogy az időseket bevezessék az internet világába. Az eszközökkel képesek lesznek tartani a kapcsolatot a családtagjaikkal, barátaikkal különböző infokommunikációs alkalmazások segítségével.