Hevesi Imre

Békés megye legnagyobb Adventi Kézműves Vásárát rendezték meg a Csaba Parkban. Számos kézműves alkotó munkáiból nyílt meg a vásár, melyet Hevesi Imre koncertje színesített. Garantált volt a jó hangulat, és széles kínálatból válogathattak a kilátogatók.

Többen először vettek részt ezen a vásáron, és olyan is akadt, aki még a helyszínen is készített termékeket. A vásárban találkoztunk bútorfestővel, ásvány ékszerkészítővel, adventi koszorú készítővel, egyéb tárgykészítővel, akiket arról kérdeztünk, hogy mivel érkeztek a rendezvényre.

Az elkészült tárgyak és dekorációk, magas színvonalat képviseltek. Bátran válogathatott ki-ki a maga ízlésvilágának megfelelően, hiszen a széles választékban hűtőmágnes, asztali díszek, a kimaradhatatlan mézeskalács és a nemezcsizmák is szerepeltek, de voltak horgolt- és ásvány ékszerek is. Simon Zsuzsa ásványékszer készítő két évvel ezelőtt vágott bele az ékszerkészítésbe. Ő maga Békéscsabán valamint a rendezvényen is most mutatkozott be először.

Karácsony után sok család igyekezett megtartani az ünnepi hangulatot gyermekeik számára. Ezzel a céllal Hevesi Imre, azaz Imi bácsi tartott gyermekfoglalkozást a Békés Megyei Könyvtárban.

Nagy érdeklődés kísérte Hevesi Imre előadását a Békés Megyei Könyvtárban. A gyerekeknek a zenész elsősorban téli dalokkal készült, de sokféle ismert gyermekdal is felcsendült.

A mesék vagy gyerekdalok a szórakoztatáson kívül nagyon sok fontos funkciónak tesznek eleget a gyerekek fejlődése során. A kisbabák ugyan még nem értik a mesét, de a mondókázást, az ölbéli játékokat és az éneklést már egészen pici kortól érdemes a mindennapok részévé tenni. A gyerekek láthatóan nagyon jól érezték magukat, de az ünnepi dalok varázsa a szülőket is átjárta.