Dobozi Általános Iskola

70. évfordulóját ünnepelte a Dobozi Általános Iskola, melyet egy jótékonysági esttel ünnepelt meg. Az esemény díszvendége Jeanne-Marie Wenckheim Dickens grófnő volt.

Idén hetvenéves a Dobozi Általános Iskola. Az évforduló alkalmából ünnepséget és jótékonysági estet tartottak az intézmény udvarán. A rendezvényen beszédet mondott Zsigmond Károly intézményvezető és Köves Mihály, Doboz város polgármestere, aki köszöntőbeszédében az összetartásról és az emlékezés fontosságáról szólt.

Az est díszvendége Jeanne-Marie Wenckheim Dickens grófnő volt, aki dobozi-, gyermekkori emlékeiről is mesélt.

A grófnőről és az általános iskola történetéről Zsigmond Károly, az intézmény igazgatója beszélt stábunknak.

A rendezvényen változatos programok várták az érdeklődőket. A 70. évfordulóhoz kötődő játékos vetélkedő, az iskola pedagógusainak és tanulóinak zenés műsora, valamint élőzene, bográcsgulyás és torta biztosította a jó hangulatú ünneplést.

Karácsonyi ünnepséget tartottak a Dobozi Általános Iskolában, ahol bemutatkozott az iskola szeptemberben alapított, alsó- és felső tagozatos diákokból álló énekkara is. 

A karácsonyi rendezvényen megjelent vendégeket Köves Mihály, Doboz nagyközség polgármestere köszöntötte alkalomhoz illő, ünnepi gondolatokkal.

Az ünnepi gondolatok után, a polgármester elmondta, Doboz 2017-ben elért sikereiben kiemelkedő szerepe volt a helyi közösség példaértékű összefogásának.

A Dobozi Általános Iskola 8. osztályos diákjainak karácsonyi ünnepségén mutatkozott be az iskola énekkara, amely egy, a kórusok megalapítását és színvonalas működését támogató pályázat elnyerésével alakulhatott meg.

Az énekkar nagy célokkal vág neki a 2018-as évnek: tavasszal az Éneklő ifjúság elnevezésű versenyről szeretnének szép eredményekkel hazatérni, mely után remélik, hogy az iskolai kórus hosszútávon is sikeresen, folyamatos utánpótlással működhet majd.