választás 2018

A Munkáspárt Békés Megyei Szervezetének aktivistái tartottak gyűlést a Szlovák Tájházban. A résztvevők a gyűlésen a többi között értékelték az április 8-i választás eredményeit is.

A Munkáspárt békéscsabai gyűlésén az egyik fő téma az országgyűlési választások értékelése volt. Thürmer Gyula, a párt elnöke elmondta, hogy a Békés Megyei Szervezetük tagjai nincsenek megelégedve az áprilisi eredményekkel, ugyanis több szavazatra és nagyobb aktivitásra számítottak választópolgáraik részéről.

A párt elnöke hozzátette: az embereknek többet kell adni, nem csak ígéretekben. Úgy véli, Magyarország gazdaságát nem külföldi tőkével kell rendbe tenni, hanem a magyar emberek által, Békés megyében a mezőgazdaságra alapozva.

Az elnök kiemelte: a párt békés megyei szervezete elismeri, hogy dolgozhattak volna jobban is a választások előtt, viszont nem ők döntötték el a választásokat.

Békéscsabán népszerűsítette pártját Thürmer Gyula a Munkáspárt elnöke. A párt célja, hogy a baloldali szavazóknak nyújtson alternatívát a választáson.

A Békéscsabát is magába foglaló 1 számú választókerületben ugyan nem indít jelöltet a Munkáspárt azonban fontosnak tartják, hogy itt is megismerjék programjukat a választópolgárok. Több javaslatuk is van az ország megreformálására, többek között a progresszív személyi jövedelemadó bevezetése és a minimálbér nettó 200 ezer forintra emelése.

Az elnök véleménye az, hogy ezen intézkedések anyagi forrását egyrészt az ország gazdasági növekedése biztosítja, másrészt be kell vezetni egy egyszeri 45 %-os vagyonadót, ami a milliárdosokat érintené. Ezek mellett fontosnak tartaná a bérplafon bevezetését is, amelyet a mindenkori minimálbér 10 szeresében állapítanának meg. A Munkáspárt támogatottságát a közvélemény kutatók hibahatáron belül mérik, ennek ellenére több mint 50 helyen indít egyéni jelöltet a baloldali párt.

Békéscsabán tartott fórumot Hajdú Nóra, az Együtt alelnöke. A találkozón szó esett a 2018-as választásról és bejelentették Bod Tamás orosházi választókerületi országgyűlési képviselői indulását.

Békéscsabai látogatásán az Együtt alelnöke, Hajdú Nóra fórumot tartott a párt aktivistái számára. A találkozón a helyi aktualitások mellett szóba kerültek a választási programok és a politikai helyzet elemzése is.

Az alelnök asszony szerint Magyarország boldogulásához elengedhetetlen, hogy az ország következetes külpolitikával rendelkezzen. Az Együtt magát mindig is egy európai pártként definiálta, véleményük szerint a kormány azonban a külpolitikában mindig csak a saját érdekeit helyezi előtérbe.

Az Együtt választási célkitűzésében szerepel, hogy a kormánypártot az abszolút többség alá szorítsák, ehhez készek együttműködni az ellenzéki pártokkal is.