középiskola

Megérkeztek az új tankönyvek a békéscsabai középiskolákba is. A Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában már készülnek a jövő heti tankönyvosztásra.

Augusztus elsején országosan megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba. Nemrég a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola épületébe is megérkeztek a könyvek. Az iskola munkatársai már készülnek a közelgő tankönyvosztásra. Stábunk Bánfi Edina igazgatóhelyettessel beszélgetett a kiszállítás menetéről.

A tankönyveket megvásárolhatják, az arra jogosult diákok pedig ingyenesen vehetik át. Akik nem jogosultak az ingyenes tankönyvellátásra, idén is beszerezhetik a szükséges könyveket az iskola könyvtárból kikölcsönözve.

A megrendelt könyvek minőségében az intézmény továbbra is a magas színvonal megtartására törekszik, az újonnan bevezetett nyelvi könyvek mellett a már bevált – elsősorban szakmai – könyvekkel segítik elő az eredményes és tanulást.

Ebben az évben is megrendezi hagyományos pályaválasztási rendezvényét a Békés Megyei Kormányhivatal. A Pályaválasztási Vásár idén november 8-án és 9-én várja az általános-, közép-, és felsőfokú oktatási intézmények tanulóit, valamint a pályakorrekciót tervező felnőtteket.

A nagy hagyományokra visszatekintő pályaválasztási vásár a Békés Megyei Kormányhivatal azon törekvéseit támogatja, amely a helyi fiatalok megyében történő elhelyezkedését igyekszik elősegíteni.

Az idei évben is számos középfokú oktatási intézmény, felsőoktatási- és felnőttképzési intézmény, valamint közel 50 munkáltató mutatkozik majd be a célcsoportoknak. Ezen kívül jelen lesz még több kamarai- és érdekvédelmi szervezet, illetve közigazgatási szerv is.