Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

filmvetítés

A Nyitott Templomok Éjszakája elnevezésű országos programsorozat részeként egy egész estés bemutatóval és előadással várták az érdeklődőket elmúlt hétvégén a jaminai Jézus Szíve Templomban. A zenés összeállítások mellett egy negyed évszázadot átölelő filmvetítést is láthattak az érdeklődők a Csaba TV archívumából.

Az Ars Sacra Fesztivál részeként, az Európai Örökségnapokkal együttműködve minden év szeptemberének harmadik szombatján a történelmi egyházak képviselői, megnyitják templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Bemutatják a templom építészeti, művészeti értékeit, előadásokat, beszélgetéseket, gyerekprogramokat, filmvetítéseket, kiállításokat szerveznek a Nyitott Templomok Éjszakáján.

Egy negyed évszázadot átölelő filmvetítést is láthattak az érdeklődők a Csaba TV archívumából, melyben a templom építésének folyamatát az első kapavágásoktól a felszentelésig.

A rendezvényen levetített filmet hamarosan a Csaba TV-n is műsorra tűzzük.

Luther, aki megváltoztatta a világot: Luther Mártonra és a reformációra emlékező filmvetítést tartottak Békéscsabán, az Iparosok Házában.

A reformáció emlékéve kapcsán egy előadássorozatot tartott Balogh Gábor vallás és társadalomkutató, „Az igaz ember hitből él” címmel. A programsorozat lezárásaként Eric Till: Luther – aki megváltoztatta a világot című filmet tekinthették meg az érdeklődők.

A film megtekintése után egy közös beszélgetésre is sor került az előadóval.

Balogh Gábor szerint Luther Márton egy rendkívül szenvedélyes, nagyon őszinte és motivált egyéniség volt. A szókimondó mondatai, a dolgot nevén nevező kijelentései pedig egy karakteres személyiséről árulkodnak.