családi nap

Idén is megrendezik a Szent István Napi Előzetes családi napot Békéscsabán a Lencsési Lakótelepen. A Féja Géza téri eseménynek már nagy hagyománya van a városban, hiszen már több mint 25 éve ott tartják az augusztus 20-át megelőző rendezvényt.

Mint minden évben, idén is rengeteg program várja majd az érdeklődőket. A többi között koncertek, mazsorettek és egy sztárvendég is szórakoztatja majd az egybegyűlteket. Természetesen ezek mellett rengetek kísérő program is várja majd az érdeklődőket.

A színpadi programok péntek délután négy órától kezdődnek.

Peter Sramek koncertje után az ünnepi beszéd következik majd este tíz órától tűzijáték világítja meg a Lencsési lakótelep tömbházait. A Szent István napi előzetes nagy hagyományokra tekint vissza a városban, hiszen az elsőt 1992-ben rendezték meg. Eleinte leginkább csak a Lencsésin lakók népesítették be a Féja Géza teret, azonban az évek során egyre nagyobb az érdeklődés a rendezvény iránt.

Évzáró családi napot szerveztek a jaminai védőnők pénteken a jaminai közösségi házban. A gyerekeket és szüleiket számos szórakoztató program várta.

Évzáró családi napot szerveztek a jaminai védőnők pénteken a jaminai közösségi házban. A klub alap programja, hogy játszunk együtt a gyerekekkel.

A rendezvényt a jaminai védőnők hívták életre. A baba-mama klub évadzáró programján a szórakozás mellett az egészség is főszerepet kapott. Mértek többek között vérnyomást, cukorszintet és testzsír százalékot is.

Természetesen nem maradhatott el az ugráló vár, az arcfestés és a csillámtetoválás sem, emellett többek között ügyességi játékokkal, játszóházzal és játszószőnyeggel, kézműves foglalkozással várták a gyermekeket.

Tematikus családi napot tartottak a Csabagyöngye Kulturális Központban a Lelki Egészség Világnapja alkalmából. A rendezvény első részében szakmai előadásokat hallgathattak meg a témában az érdeklődők, délután pedig a családoké volt a főszerep.

A Lelki Egészség Világnapjáról 1992 óta emlékeznek meg minden év október 10-én. A világnapot a Lelki Egészség Világszövetsége kezdeményezte, az elmúlt években világszerte számos szervezet csatlakozott a megemlékezéshez. A Világszövetség 1948-ban alakult az érzelmi és lelki zavarok megelőzésének, megfelelő kezelésének, a mentális zavarokban szenvedők gondozásának és a mentális egészség jobbításának elősegítése céljából. A világnap célja a figyelemfelkeltés, valamint a pszichiátriai problémákhoz és a pszichiátriai problémákkal élőkhöz kapcsolódó előítéletek elleni harc, a lelki egészség középpontba állítása.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Békéscsabán a már hagyománnyá vált Jaminai Családi Napot, mely egy főzőversennyel vette kezdetét.

 

A családi nap Jaminában már közel 10 éves hagyományra tekint vissza. Az elmúlt 2 évben vette át a rendezvény szervezését a Jaminai Településrészi Önkormányzat, mely fontosnak tartja az itt élők identitásának erősítését is.

 

Zelenyánszkiné Dr. Fábián Ágnes

tanácsnok

Békéscsaba Megyei Jogú Város

 

„Szeretnénk mi képviselők meghívni a jaminai lakosokat egy kicsit kötetlen, szabad formában egy délutánra, hogy együtt lehessünk, együtt ünnepelhessük a nyár végét, meg azokat a kis fejlesztéseket, amit el tudtunk érni itt Jaminában. Ne mindig csak a munkáról, a kötelességekről legyen szó, hanem a szórakozásról is.”

 

Augusztus 20-a Magyarország legjelentősebb nemzeti ünnepe. A Lencsési Közösségi Ház az elmúlt 25 évben az augusztus 20-át megelőző szombaton egy immáron hagyományos programstruktúrával felépített családi napot szervez, melyet idén is megtartottak.

 

Immáron 25 éve annak, hogy augusztus 20-a előtt egy nappal a Lencsési Közösségi Ház Szent István napi előzetes néven először tartott egy családi napot. A rendezvény idén sem maradt el. A szombat délutáni órákban a közösségi ház melletti területet megtöltötték a családok. A rendezvény egy látványos-, fúvószenekarral kísért mazsorett felvonulással kezdődött, melyet lovas-, néptánc- és Fitdance bemutatók követtek. Természetesen az esti koncert idén sem maradt el, most is egy országos szinten elismert énekes lépett fel a közönség előtt a Szent István napi előzetes alkalmából.

 

Takács Péter

igazgató

Lencsési Közösségi Ház

 

Jaminában hetedik alkalommal rendezték meg a hagyományos családi napot, melynek ezúttal is a Zsigmond utcai park adott otthont. A rendezvényen nemcsak a programoké volt a főszerep, hanem a hagyományoknak megfelelően most is ezerötszáz adag babgulyást osztottak ki.

Augusztus utolsó hétvégéjén hagyomány Jaminában, hogy egy családi napon találkoznak, a Békéscsaba ezen város részében élők. Már délelőttől kilenc üstben főtt a babgulyás, mellyel az Erzsébet helyieket vendégelték meg a rendezvény főszervezői.

Dr. Fábián Ágnes Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka elmondta, hogy háziasszonyként, már hetedik alkalommal megvendégelik 1 tál étellel a lakosokat, melyhez szórakoztató műsorokat is szerveztek. Hangsúlyozta, hogy jól esik az Erzsébethelyieknek, hogy helyben van a program, és nem kell bemenni a városba.

Címkék:

Jaminában hetedik alkalommal rendezték meg a hagyományos családi napot.

A rendezvénynek ezúttal is a  Zsigmond utcai park adott otthont. A rendezvényen nemcsak a programoké volt a főszerep, hanem a hagyományoknak megfelelően most is ezerötszáz adag babgulyást osztottak ki. Mindeközben a színpadon egymást követék a különböző bemutatók, szórakoztató programok, volt hastáncbemutató, hip-hop, a gyerekeket Bodrogközi Rita szórakoztatta.

Szerkesztő: Bali-Hatala Boglárka

Operatőr: Fazekas Róbert

Címkék:

Mesejátékkal, gyermekkoncerttel, játszóházzal és kézműves foglalkozásokkal várták a családokat a Sörfesztivál és Csülökparádé záró napjának délelőttjén. Az időjárás kedvező volt, a nyári melegben több száz gyermek töltötte meg a fesztivál színhelyét.

A Békéscsabai Jókai Színház az évad egyik közönségkedvenc gyermekelőadásával, a Bóbitával várta a zárónapra kilátogató családokat. A körhinta tövében a gyerekek mellett az anyukák, apukák és a nagyszülők is remekül szórakoztak, hiszen a különös összeállítás mindenki számára tartogat mondanivalót. Presits Tamás színművész szerint a gyerekek, ha nem is értik ezeket a komoly Weöres Sándor lírákat, vagy ezeket a kis négy soros filozofikus vagy szakrális verseket, de átérzik annak a lényegét, hiszen úgy rakta össze a műsort Tarsoly Krisztina.