Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Iparosok Háza

Luther, aki megváltoztatta a világot: Luther Mártonra és a reformációra emlékező filmvetítést tartottak Békéscsabán, az Iparosok Házában.

A reformáció emlékéve kapcsán egy előadássorozatot tartott Balogh Gábor vallás és társadalomkutató, „Az igaz ember hitből él” címmel. A programsorozat lezárásaként Eric Till: Luther – aki megváltoztatta a világot című filmet tekinthették meg az érdeklődők.

A film megtekintése után egy közös beszélgetésre is sor került az előadóval.

Balogh Gábor szerint Luther Márton egy rendkívül szenvedélyes, nagyon őszinte és motivált egyéniség volt. A szókimondó mondatai, a dolgot nevén nevező kijelentései pedig egy karakteres személyiséről árulkodnak.

3 részes előadássorozatot tartott Balogh Gábor, vallás- és társadalomkutató az Iparosok Házában, melynek fő témája a Reformáció 500. évfordulója alkalmából Luther Márton és a reformáció volt.

A reformáció emlékéve kapcsán, „Az igaz ember hitből él” címmel Békéscsabán az iparosok házában tartotta 3 részes előadássorozatát Balogh Gábor, vallás- és társadalomkutató. A vendégek megismerkedhettek, a többi közt Luther Márton életútjával és a reformáció teológiai és társadalmi következményeivel is.

A második részben már arról a Lutherről hallhattak az érdeklődők, aki először szerzetesnek állt, majd szorgalmának és tanulmányainak köszönhetően teológus professzorrá vált. A harmadik előadáson már a teológiai és társadalmi konfliktusok is szóba kerültek.

Az előadássorozat lezárásaként, október 12-én és 13-án az érdeklődők részt vehetnek egy filmvetítésen is, ahol Eric Till, Luther – Aki Megváltoztatta a Világot című alkotását tekinthetik meg.