békéscsabai kábelhálózat

Az első CSABA TV-s adás 1991. január 27-én volt fogható a békéscsabai kábelhálózaton. A régi idők felidézésére szervezett találkozót a Csaba TV első stábja.

A videók és a médiumok ma már körbefogják életünket és egy döntés után máris a közélet szereplői lehetünk. A rendszerváltás utáni időkben viszont a televíziózás még egy új szakmának számított és egy ismeretlen világnak. Az azóta eltelt több, mint negyed évszázad bizonyítja, hogy a Csaba TV kiállta az idők próbáját, ezért egy közös esten felidézte a kezdeteket az első stáb.

A több, mint negyed évszázad óta működő Csaba TV már sok mindent maga mögött tudhat. Legtöbb emlék ezek közül szép emlékként maradt meg, de nem szabad elfelejteni, hogy annak idején közel sem ment minden olyan gördülékenyen a technikai eszközök szempontjából, mint manapság.

1992-ben birtokba vették a napjainkban is működő Teleki utcai épületet, ahol kialakították állandó stúdiójukat és innentől kezdve indult el egy rendszer a televízió életében, ami a műsorokban is megmutatkozott.