Filharmónia Magyarország

A Swing a'la Django zenekar adott koncertet a Filharmónia Magyarország szervezésében az ifjúsági bérleteseknek Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központ hangversenytermében.

Hungarian django swing stílust játszott a Swing á la Django elnevezésű formáció békéscsabai általános iskolásoknak. A magyar autentikus zenét, a francia manouche swingget a jazzel ötvöző stílust a neves művészeket is felsorakoztató hattagú zenekar több száz diáknak mutatta be.

Erre a jazz alfajra is jellemző, hogy improvizációkra épül, mégis az európai kultúra jegyeit hordozza magában.

A Swing á la Django zenekar 14 állomásból álló Békés megyei turnéját a Filharmónia Magyarország szervezte.

A bérletnyitó koncerten több mint 80 fiatal művész előadásában igazi különlegességek várták a közönséget Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központ hangversenytermében.

A brit zenekar legendás, Smoke on the water című dalának klasszikus zenei újragondolásáról a Nova Filharmónia karmestere, Simon Percic mesélt a koncert előtt.

A szlovén zenekar és a Zuglói Filharmónia együttműködése a közelmúltban kezdődött. Békéscsabára, a budapesti MÜPA-ban tartott nagysikerű koncert után érkeztek. Záborszky Kálmán, a Zuglói Filharmónia vezető karmestere a közös munkáról számolt be.

A Filharmónia Magyarország ebben az évben is kiváló koncertekkel várja a közönséget: a hónap végén a Budapesti Fesztiválzenekar, majd az év végén a Nemzeti Filharmonikus Zenekar érkezik Békéscsabára.