szakmai programok

Elmúlt hétvégén rendezték meg a 12. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált. A programok több helyszínen is zajlottak, a szakmai programoknak a gyulai Vigadó adott helyet, az eszközkiállításnak és méhészeti vásárnak pedig a gyulai sportcsarnok.

December 6-8. között idén is több helyszínen csábították a méz és a méhészet szerelmeseit. A Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált immár 12. alkalommal rendezték, ahová a szervezők és a kiállító termelők, kereskedők, valamint szakemberek most is három napon keresztül, több helyszínen várták az érdeklődőket. Az esemény a méhészeti társadalom egyfajta évzáró eseményének is nevezhető, hiszen az utolsó olyan rendezvény, ahol a méhészek még találkozhatnak a vásározókkal, illetve olyan szakmai programokon vehetnek részt, ahol újabb információkhoz juthatnak.

A Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban méhészek és különböző eszközgyártó cégek, szakemberek árulták termékeiket és mutattak be számos technológiai fejlesztést, ezzel is segítve a méhészek szakmai munkáját.

132.500 eurós támogatást nyert el Gyula városa az Európa a polgárokért programon. Az összegből egy öt állomásos testvérvárosi látogatást tesznek a város küldöttei, ahol szakmai programokon vesznek majd részt.

 

Negyedik alkalommal nyert Gyula városa az Európa a polgárokért program Testvérvárosok Hálózata alprogramján. Minden évben különböző tematikájú programra lehet pályázni, idén a társadalmi vállalkozások fejlesztésének a lehetőségeit osztják meg egymással a testvérvárosok.

 

Szilágyi Tamás

szakértő