Baba-mama Klub

A Lencsési Közösségi Ház és Baba-mama klubja „Mozgásfejlődés: tények és tévhitek az első életévekben” címmel tartott találkozót és előadást a kisgyermekes szülők részére.

A legfontosabb feladatok az első két évben merülnek fel a mozgás fejlesztésével kapcsolatban és a gyerekek ilyenkor igénylik a legnagyobb figyelmet. A Baba-mama délelőttön Mihály Tünde konduktor beszélt a legfontosabb dolgokról, és arról, hogy a különböző életszakaszokban mire kell figyelni.

A gyermekek mozgási fejlődése során - amennyiben látjuk vagy tapasztaljuk, hogy bizonyos mozgásfázisok kimaradnak vagy nem tökéletesek, esetleg felcserélődnek a szakaszok - nem szabad kétségbe esni, de mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni.

A mozgásfejlődés alapvető követelménye, hogy legyen motiváció. Ez egyenlő azzal, amikor a gyermek mindent mindenhol el akar érni. Elmondhatjuk, a baba-mama klub délelőttjén nem találkoztunk olyan kisgyermekkel, akiben ez az ösztön ne lett volna meg.

Megtartotta nyári szünet előtti záró rendezvényét a Jaminai Baba-mama Klub. A záróünnepségen a játékok mellett lehetőség adódott bekapcsolódni az adománygyűjtésbe a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára