motoros tréning

A Békés Megyei Kormányhivatal és a Közlekedéstudományi Intézet már kilenc éve tart tavaszköszöntő motoros tréninget annak érdekében, hogy szezon kezdetével a motorosok visszaszokjanak a járműveikkel való közlekedésre.

Idén is megrendezte a Békés Megyei Kormányhivatal és a Közlekedéstudományi Intézet az Évadnyitó Motoros Tréning elnevezésű rendezvényt, melyre immáron kilencedik alkalommal került sor. A jelenlévőknek lehetőségük nyílt KRESZ pályán gyakorolni, illetve egy elméleti képzésen is részt vehettek, ahol átismételhették a korábban tanultakat a Békés Megyei Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével.

A főosztályvezető hozzátette, hogy a motoros balesetek áldozatainak 70%-a 35 év alatti, így fontosnak érzik, hogy megszólítsák és minél több vezetéstechnikai ismertet adjanak át ennek a generációnak a biztonságosabb motorozás érdekében.

A Békés Megyei Kormányhivatal és a Közlekedéstudományi Intézet már hét éve tart tavaszköszöntő motoros tréninget annak érdekében, hogy szezon kezdetével a motorosok visszarázódjanak a járműveikkel való közlekedésre.

A jelenlévőknek lehetőségük nyílt a KRESZ pályán gyakorolni, illetve egy elméleti képzésen is részt vehettek, ahol átismételhették a korábban tanultakat a Békés Megyei Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével.

- Két előadással készültünk a mai napon. Az egyiknek a címe az lesz, hogy láthatóság és biztonság ezt a városi közlekedésbiztonság bizottságának képviselője fogja előadni, a másiknak pedig a motorok téli eltevése tavaszi felkészítése a motorozásra illetve a műszaki megvizsgálás kapcsán fontos tudnivalók lesznek. Rövidek lesznek az előadások, 10-15 percben és ezután megkezdődik a motorozás, ami várhatóan 4-5 óráig fog tartani. – mondta el Dobókői György, a Békés Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője