Baba-mama csoport

Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban már hagyomány, hogy különböző szakkörökkel, foglalkozásokkal készülnek a Húsvétra. Ez idén sem volt másképp, most a helyi Baba-mama csoport tagjai készítettek különböző húsvéti díszeket.

A Lencsési Közösségi Házban már régóta működik a Baba-mama Klub, ahova már egészen kicsi-, a bébi kortól három éves korig járhatnak az anyukák gyermekeikkel. A foglalkozásokon általában 10-15 anyuka és gyermek vesz részt, bár ez az időjárástól és az időponttól is nagyban függ.

- Az az igazság, hogy ez nagyban időjárás függő, babafüggő. A kisgyermekeket nem lehet kiszámítani, hogy mikor alszanak. Ez a tízórás időpont van, akinek a délelőtti alvását veszi igénybe és hozzátartozik az igazsághoz, hogy folyamatosan újratöltjük a baba-mama klubot. Most is egy olyan időszakon vagyunk túl, hogy nagyon sokan elmentek bölcsödébe és most építjük gyakorlatilag újra a klubot. Az anyukáink, akik rendszeresen járnak olyan 10 fő plusz a gyermekeink. – mondta el Diószeginé Farkas Viktória művelődésszervező