Körös Motoros Egyesület

Rengeteg motor, koncertek és jó hangulat várja majd azokat, akik június 29-e és július 1-e között ellátogatnak a Békéscsabai reptérre. A Körös Motoros Egyesület által szervezett programon nem csak a motorok szerelmesei érezhetik majd jól magukat, ugyanis család és gyermekprogramok is várják az érdeklődőket.

Békéscsabán első alkalommal rendeznek jótékonysági motoros hétvégét. A motoros felvonulás és a különböző koncertek mellett számos programmal várják az érdeklődőket, mint például a sörivó, virsli evő, motor szépség és vizespóló versennyel, valamint gyorsulási bemutatóval. A jótékonysági hétvégén a diabéteszesek ingyen életmentő tetoválást is kérhetnek.

Aki esetleg nem csak egy-egy program miatt látogatna ki a reptérre annak sátorozási lehetőséget is biztosítanak a szervezők.

A rendezvény ideje alatt több jótékonysági gyűjtést is szervez a Körös Motoros Egyesület, a belépők árából összegyűlt pénzt pedig a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára ajánlják fel.

A Karácsony közeledtével a Körös Motoros Egyesület újabb jótékonysági akciójának részeként hátrányos helyzetű gyerekeket leptek meg különféle ajándékokkal.

A Körös Motoros Egyesület egy olyan kezdeményezést hirdetett meg, ahol a gyerekek levelet írhattak kívánságaikról a Jézuskának. Szerencsére jó néhány kívánságot sikerült teljesíteniük, ezzel pedig felhőtlen örömet szerezni a gyerekeknek.

Voltak olyan fiatalok is, akik nem tudták, hogy milyen apropóból érkeztek a Városháza dísztermébe és ezáltal a meglepetés ereje még nagyobb boldogságot okozott számukra, főleg úgy, hogy a levélben írt kívánságuk valóra is vált.

Az adventi időszak a várakozás időszaka, de egyben a jó cselekedetek időszaka is. Decemberben rengeteg civil szervezet vagy magánszemély nyújt adományokat olyan gyerekeknek, akik nehezebb helyzetben élnek.

Az elmúlt hétvégén hivatalosan véget ért a motoros szezon, ennek alkalmából pedig a békéscsabai Körös Motoros Egyesület egy szezonzáró közös gurulást tartott.

Kitűnő szezont zárt a békéscsabai Körös Motoros egyesület. Ebben az évben több országos kezdeményezésű jótékony programhoz is csatlakoztak, amivel rengeteg rászoruló ember életét tették jobbá, a remek időjárásnak köszönhetően pedig sokat motorozhattak. A szezon zárásaként az egyesület tagjai egy közös motorozást tartottak.

Az egyesület a rossz idő bekövetkeztével idénre már nem tervez nagyobb túrákat. Ilyenkor, a téli hónapokra készülve felteszik a téli gumikat és készülnek a következő szezonra.

A következő idény kezdete 2018. március 15-én lesz, amikor is a Körös Motoros Egyesület az időjárástól függetlenül egy szezonnyitó gurulást tart majd.

A „Köszi Kávé” elnevezésű jótékony kezdeményezéshez az ország többi városa mellett idén Békéscsaba és a Körös Motoros Egyesület is csatlakozott.

Ez a kezdeményezés négy éve indult el Pécsett a Szemem Fénye Alapítvány szervezésében. A jótékony akciót minden év szeptemberében tartják és mára már országossá nőtte ki magát.

A Köszi Kávé program napján az alapítvány arra kéri a kávézás hódolóit, hogy ezen a napon egy kávé vagy sütemény árával támogassák az első hazai gyermekhospice ház működését.

Ehhez a kezdeményezéshez több helyi vállalkozás is csatlakozott egy-egy tálca süteménnyel vagy egy csomag kávéval. Aki esetleg támogatni szeretné a Dóri Házat, akkor az a szememfenye.hu oldalon vagy a népszerű közösségi oldalon ehhez minden információt megtalál.

A nagy meleg, a hosszan tartó kánikula a közlekedésben is érezteti hatását. Az egyik ilyen hatás, hogy mind az autósoknál-, mind pedig a motorosoknál nagymértékben tompíthatja a reflexeket. A Körös Motoros Egyesület tagjait arról kérdeztük, mire kell jobban odafigyelni a forró, nyári időszakban.

Békés megyének nagy szüksége lenne egy saját koraszülött mentőautóra - ennek megvásárlásában próbál segíteni a Körös Motoros Egyesület is. Egy jótékonysági motoros felvonulást szerveznek, melynek végén a befolyt összeget átadják Abdulrahman Abdulrab Mohamednek, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnökének.

A Körös Motoros Egyesület alig egy hónapja alakult. Egy motoros baráti társaság alapította, amely mindig is fontosnak tartotta a jótékonykodást. Már több jótékonysági tevékenységben is részt vettek és mindent szívesen csinálnak, az ételosztástól a ruhagyűjtésig. Most a közel 50 millió forintba kerülő koraszülött mentőautó megvásárlását támogatják. Ennek érdekében egy motoros felvonulást szerveznek.