Viharsarki Koraszülött Mentőautó Alapítvány

Békés megyében egyre többen támogatják a Viharsarki Koraszülött Mentőautó Alapítványt. Magánemberek, önkormányzatok és cégtulajdonosok segítik a cél elérését különböző formában. Meszlényi György, az egyik békéscsabai autószalon vezetője az elsők között volt az alapítvány támogatói között.  

Ezt követően jött az az elgondolás, hogy anyagi forrásokkal is szeretnének támogatást nyújtani. Így létrejött egy közös adomány, melynek értéke 2x150.000 Ft. Vannak, akik magánemberként is igyekeznek segítséget nyújtani. Múlt hétvégén Dóczi Zita fitneszedző, a mozgást hívta segítségül az ügy érdekében. Férjével közösen rendezett egy jótékonysági fitness marathon-t, melynek teljes bevételét felajánlották a Koraszülött Mentő Alapítványnak. 

 

A Békés Megyei Önkormányzat is fontosnak érezte az ügy támogatását, éppen ezért a februári közgyűlésen a képviselők megszavazták a támogatás ötletét. A megyei önkormányzat 200.000 Ft-al támogatta az alapítványt.

Az alapítvány tagjai hálásak az eddigi adományokért.  Elárulták, hamarosan elérik azt az összeget, melyből már megvásárolhatják a mentőautót.