Állati mese

Az Állat(i)mese a hagyományos tanulságokkal teli állatmesék világát idézi meg, melyben a ravasz róka, az eszes, de félős nyúl vagy az erőtől duzzadó bika bár állati karakterek, mégis emberi tulajdonságokkal felruházva gondolkoztatnak el gyerekeket és felnőtteket egyaránt. 

Hagyomány már a Békéscsabai Jókai Színház és a Balassi Táncegyüttes együttműködése, melynek már számos zenés, táncos előadás az eredménye. Most, a táncegyüttes tehetségei nem csupán a hagyományos magyar néptánccal, hanem egy kulturálisan is sokszínű produkcióval várják a nézőket.

A táncokon túl, a mesebeli állatvilág megteremtéséhez a Békéscsabai Jókai Színház társulatának tagjai is hozzájárulnak.

A Békéscsabai Jókai Színház és a Balassi Táncegyüttes egy sokszínű, tanulságos és vidám zenés, táncos mesedarabbal, az Állat(i)mesével várja a közönséget.

A Balassi Táncegyüttes és a Jókai Színház korábban már több produkcióban is együtt dolgoztak. Seregi Zoltán színházigazgató szerint, ha egy ilyen táncegyüttes van a városban, mint a Balassi, akkor azzal érdemes együtt dolgozni és közösen létrehozni egy új produkciót.

 

A cél az volt, hogy olyan történetet vigyenek színpadra, ami a kicsiknek szól, amit ők is megértenek. Így jött létre az Állat(i) mese, mely igazából egy emberi történet, csak mi hajlamosak vagyunk az állatokra kivetíteni a saját tulajdonságainkat.

 

Ifj. Mlinár Pál rendező-koreográfus elmondta: 

„Régen, már egy éve kipattant ez az ötlet, de hogy pontosan honnan indult arra már nem igazán emlékszem. De valami olyasmi volt, hogy gondolkoztunk azon, hogy mi lehet az a téma, ami a gyerekeknek megfogható és ebből a szempontból az állatvilágba való belépés az egy nagyon hálás szerepkör, hiszen a gyerekek nagyon szeretik az állatokat. És az által, hogy emberi történet van egy ilyen állat köntösbe bújtatva a gyerekek számára sokkal szerethetőbbé válik az egész történet.”