Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

egészséges életmód

Az egészséges életmód fontosságára hívta fel a figyelmet az Egészségutca és Mozgásfesztivál Békéscsaba főterén. A program legfőbb célja, hogy különböző információkkal lássák el az érdeklődőket az egészségmegőrzés terén.

Idén is megrendezték az Egészségutca és Mozgásfesztivált, melynek Békéscsaba főtere adott otthont. A fesztivál fő célja az egészséges életmódra való figyelemfelkeltés volt. A látogatók részt vehettek egy egészségügyi vizsgálaton is, melyet személyre szabott tanácsadás követett, de különböző sportágakkal is megismerkedhettek, mint például a MediBall.

A sportág ma már egyre népszerűbb hazánkban is, amelyet Szilágyi István, szakmai igazgató bárkinek ajánl, hiszen mindenki meglelheti benne az örömét. Számos jótékony hatása mellett pozitívumnak számít az is, hogy nem csak gyerekek, hanem idősebbek is űzhetik ezt a sportágat, ami fejleszti a mozgáskoordinációjukat.

Az egészséges életmód fontosságára hívta fel a figyelmet az 5. alkalommal megrendezett Egészségutca és Gasztronómiai fesztivál. Emellett a helyi családoknak kínáltak ingyenes kikapcsolódási lehetőséget Békéscsaba főterén.

 

"Családi délután az egészség jegyében" - ez volt a mottója annak az Egészségutca és Gasztronómiai Fesztiválnak, melyet Békéscsabán, a Szent István téren rendeztek. A látogatók itt részt vehettek egy egészségügyi vizsgálaton is, melyet személyre szabott tanácsadás követett. Az 5. alkalommal megrendezett fesztivál fő célja az egészséges életmódra való figyelemfelkeltés volt.

 

Csávás István

biogazdálkodó

 

„Azt látom, hogy borzasztóan nagy az információhiány a társadalomban, az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy milyen ételeket esznek meg. Az átlag polgártársaim, azok szerintem elképesztően rossz minőségű ételeket visznek be a tápcsatornájukba és aztán mindenki csodálkozik, hogy beteg.”

 

2006 óta, minden év március második csütörtökén rendezik meg a Vese Világnapját. A nap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a vesék szerepére, betegségeire és szűrésére. Minden évben a világnapnak kiemelt témája is van, azért, hogy egy átfogó képet adjanak a vese fontosságáról. Az idei év kiemelt témája a vesebetegség és az elhízás viszonya volt, jelmondata pedig: „Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!”.