előre

Negyedik alkalommal rendezték meg a Dr. Fekete Nándor emléktortát Mezőberényben, ahol kiváló eredményt ért el az Előre korosztályos csapata.

A tragikus körülmények között 28 éves korában elhunyt orvosra, Dr. Fekete Nándorra emlékeztek Mezőberényben a negyedik Fekete Nándor futball emléktornán.

A rendezvényt Dankó Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta az ilyen jellegű futballesemények fontosságát.

Az egész napos fociprogramon az ovisoktól kezdve, az alsósokon át, egészen a felső tagozatos diákokig minden korosztály pályára lépett.

Az emléktorán olyan nagy hagyománnyal rendelkező egyesületek utánpótlás csapatai is részt vettek, mint a Ferencváros vagy az Újpest. Természetesen a Békéscsabai Előre fiataljai sem hiányozhattak a mérkőzésekről. A csabai csapat számára sikerült a legjobban a torna, hiszen mind az előbb említett két budapesti csapatnál jobbak voltak és első helyen végeztek a kiválóan sikerült sportnapon.

Megnyitotta kapuit a játékosok, sportolók és a diákok előtt a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok. A csarnok első vázlata és a megnyitó között közel 20 év telt el, de megérte a várakozást, mivel számos sportesemény otthonául szolgál majd az épület.

A tornacsarnok hatalmas térrel és a legmodernebb felszereltséggel rendelkezik, így teljes mértékben kielégíti a helyi evangélikus gimnázium igényeit.

A felszentelést és az ünnepi megnyitót követően a délutáni órákban az EUbility Group – Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE bemutató mérkőzését tekinthették meg az érdeklődők.

A 100 méteres futópálya felújítása a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub és a Békéscsaba 1912 Előre SE közös pályázatából jöhetett létre. A beruházás több szempontból is szükséges volt, mind a sportklubok, mind az önkormányzat szerint.

A fejlesztéshez szükség volt a két klub közötti együttműködésre, hiszen az ötletgazda Békéscsabai Atlétikai Klub nem rendelkezik a TAO támogatáshoz szükséges hozzáféréssel, ellenben a Békéscsabai 1912 Előre SE igen, ők pedig nagyon szívesen fogadták az ötletet.

Dr. Ferenczi Attila, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub elnöke szerint a sportoláshoz elengedhetetlenek a jó felszereltségű és infrastruktúrájú sportlétesítmények.

A 100 méteres, felújított futófolyosó felavatásán sor került a Tünde utcai futballpálya új világításának átadására is.

Címkék:

10 év után újra a legjobbak között szerepelhet a békéscsabai labdarúgócsapat! A feljutással azonban kötelezettségek is járnak. Ilyen például a szurkolói kártya, amely nélkül a jövőben nem járhatnak mérkőzésekre a lila-fehér drukkerek.

Dr. Kovács Mihály, a klub igazgatósági elnöke a keddi ebédszünetében érkezett az Előre Kórház utcai székházába, ahol az első emeleti ügyfélszolgálati irodába vezetett az útja, hiszen hétfő óta két fiatal hölgy várja azokat, akik a lilákért szorítanak. Az egyesület egyik vezetője természetesen igyekszik példát mutatni, azzal, hogy az elsők között váltotta ki saját szurkolói kártyáját. Mindössze pár percre, a legfontosabb adatokra és egy helyben készült fotóra volt csak szükség és el is készült a kártya.

A „Mutasd a kártyád” elnevezésű programnak köszönhetően sorra készülnek a jegy- és bérletvásárláshoz elengedhetetlen dokumentumok. Amíg az Előre a másodosztályban szerepelt, addig nem volt szükséges a szurkolói kártya, most azonban enélkül már nem lehet a csabai együttes mérkőzéseit látogatni.

Címkék:

10 év után újra az NB I-ben szerepelhet a békéscsabai Előre labdarúgó csapata!

A bajnokság záró fordulójában a Cegléd látogatott a Kórház utcai stadionba. A hazai lila-fehérek 6200 néző előtt számos helyzetet dolgoztak ki, a nyomás pedig a 29. percben érett góllá, Birtalan Botond egy szabadrúgás után vette be az ellenfél kapuját. A tavasszal remeklő támadó a 63. percben újabb találatot szerzett, ezúttal fejjel helyezett a bal alsó sarokba.

Bagi István kiváló passza után Berki Péter tette fel a koronát a találkozóra és erre a szezonra, ő állította be a 3-0-s végeredményt. A csabaiak ezzel a 2. helyen végeztek és a bajnok Vasassal együtt az élvonalban szerepelhetnek majd a 2015-16-os idényben.

Címkék:

Tölgyesi Viktor végleg az NB II-es lila-fehérekhez került.

A Kecskeméti TE középpályása, Tölgyesi Viktor az előző szezont még kölcsönben töltötte a Békéscsabánál, most azonban a két klub egyezsége értelmében végleg az NB II-es labdarúgó csapathoz igazolt. Tölgyesi öt éve mutatkozott be az NB I-ben, ahol 18 mérkőzésen lépett pályára. Kölcsönben szerepelt Gyirmóton és Békéscsabán is.

Tölgyesi melllett Balázs Richárd, Bényei Balázs, Kertész Tamás, Berki Péter, Birtalan Botond, Borbély Bálint, Czuczi Márton, Lőrinczy Attila, Vólent Roland, Hursán György, Szántó Mihály, Zámbori Dániel és Szilágyi Péter csatlakozott nyáron a lilákhoz. 

Összesen 800 millió forintból újul meg a Békéscsabai Előre stadion. A lila-fehérek otthona a jövőben a régi lelátók helyett egy 5100 férőhelyes, korszerű és fedett nézőtér várja a szurkolóit, emellett pedig a centerpálya is új külsőt kap.

A centerpálya alatt  egy automata locsolórendszert építenek majd ki a szakemberek. A rekonstrukció két ütemben fog megvalósulni, először a játéktérrel kapcsolatos munkálatok kezdődnek meg.

Dr. Kovács Mihály a Békéscsaba 1912 Előre Zrt. igazgatósági elnöke elmondta, hogy az MLSZ előírások szerint szeretnénk eltolni öt méterrel az állóhelyi lelátók irányába egy picit katlanszerűsíteni az egész stadiont. Illetve alácsövezni, fűtéscsővel felszerelni és automatalocsoló berendezéssel ellátni, hogy szintén megfelelő módon szolgálja a felnőtt csapatnak a felkészülését és a bajnoki mérkőzéseknek a lebonyolítás

Címkék:

Hamarosan birtokba vehetik a békéscsabai focisták az Előre stadion egyik gyakorló pályáját. 

A lila-fehérek otthonában jelenleg is zajlanak a munkálatok, most új műfüves borítást kapott a pálya, amelyet a következő napokban még feltöltenek majd homokkal. A kórház utcai stadionban nem csupán ez a terület újul meg, hiszen a centerpályával kapcsolatos fejlesztések is elindultak már. A jövőben a régi lelátók helyett egy 5100 férőhelyes, korszerű és fedett nézőtér várja a szurkolóit.

Szerkesztő: Tar Hajnalka

Operatőr: Fazekas Róbert

Címkék:

Oldalak