Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Nagyszüleink Házipatikája

Nagyszüleink Házipatikája címmel került sor egy előadásra a gyógynövényekről Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban. Surmanné Taschner Éva életmód tanácsadó, természetgyógyász a cukorbetegség gyógynövényes terápiáiról tartott előadást.

Az előadássorozatot már ötödik alkalommal rendezték meg. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a tavaszi méregtelenítés, megújulás és a regeneráció volt a fő téma. Az előadáson először a máj, a vese és nyirokrendszer szerepe kerültek középpontba, majd a jelenlévők megismerkedhettek a cukorbetegség megelőzési lehetőségeivel is.

Az előadó a természetben is fellelhető gyógynövények közül, mindig az aktualitásokat ajánlja. Ilyen például a tyúkhúr, a feketeretek, a máriatövis, a gyömbér, a kurkuma és a zsurló. Ezen növények tea formájában való fogyasztása vagy az étkezésbe való beillesztése rendkívül fontos.

Egy interaktív előadáson vehetett részt, aki ellátogatott szombat délután Békéscsabára, a Csabagyöngye Kulturális Központba. Surmanné Tashner Éva életmód-tanácsadó "Nagyszüleink Házipatikája" címmel tartott előadást, melynek témája a méregtelenítés volt. Az életmódot megváltoztatni rendkívül nehéz és nagyon összetett dolog, hiszen benne van az is, amit otthonról hozunk, amit a családunktól tanulunk.

Ahogy a természetgyógyász fogalmazott: használhatunk sok terméket, de ha azt nem jókor, nem jól, nem helyesen és nem teljes hitből alkalmazzuk, akkor ezek semmit nem fognak használni. Egy egészségtudatosság, egy egészség magatartási forma kell, hogy kialakuljon az emberben.

Emellett elmondta: