Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola

A Békéscsabai Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 21. alkalommal rendezte meg országos fodrász- és kozmetikus versenyét. Az eseményen 60 kozmetikus és 31 fodrász vett részt.

Immár 21 olyan alkalmat tudhat maga mögött a BSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, amely megalapozta az idei országos fodrász- és kozmetikus verseny megrendezését. A megmérettetésre az ország számos pontjáról érkeztek versenyzők. A szervezők egy olyan eseményt álmodtak meg, amelyen a kezdők és a haladók is egyenlő esélyekkel indulhattak. A kozmetikusok három kategóriában mutathatták meg tehetségüket, melyet aztán a zsűri értékelt.

Az egyedi sminkeken kívül, a különböző hajkoronákra irányult a figyelem.

A kozmetikus és fodrászverseny egy olyan esemény, melyre a vállalkozó kedvű diákok tapasztalatszerzésből is nevezhettek. Szerkesztőségünknek Vágvölgyi Ákos fodrász tanuló és a verseny egyik résztvevője elmondta, hogy - bár, ez az első megmérettetése - de számít a jó eredményekre.

Szalontréninget tartottak fodrászatot tanuló diákoknak a békéscsabai Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskolában. A jelenlévők megismerkedhettek a hajradír hatásával, az új színezési technikákkal és megtudhatták azt is, mire kell figyelni egy-egy hajfestés alkalmával.

A Békéscsabai SZC Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában több fodrászatot tanuló diák, tanár is rész vett a szalontréningen. Itt megismerhették a különféle új hajfestékek, színezők és termékek hatását, használatát. Azon tanulóknak, akik országos szakmai versenyeken vesznek részt ebben a szakmában, ez a tréning kiváló alkalmat jelentett a felkészülésre.