Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Várkonyi János

"Reformáció 500 - Várkonyi 70" címmel nyílt kiállítás Várkonyi János festőművész alkotásaiból Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban. A festőművész életművét felölelő tárlatot április 19-éig tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállítás - ahogy erre a címe is utal - két kerek dátum, a Reformáció 500. évfordulója, illetve a festőművész 70. születésnapja előtt tiszteleg.  Ennek megfelelően, a tárlat darabjai között mind bibliai témájú festmények, mind pedig a művész gyerekkori emlékeit, eddigi művészetét felölelő alkotások is megtalálhatók.

- Húsz évvel ezelőtt volt itt kiállításom és nagyon készültem, hogy 20 év múlva egy nagy kiállítást fogok itt összehozni. Az új anyag, a Reformációból pár munkát hoztam, ami kötődik ide Békéscsabához és a nagy meglepetés a hét darab 7 méterszer 1 méteres olajképeim, amelyek a gyerekkorom fogja itten a nézők felé vetíteni. – mondta el Várkonyi János festőművész