főpróba

Főpróbájához érkezett az Ármányos puncspancs című előadás a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban. Michael Ende egyik legismertebb művét Kovács Géza állítja színpadra.

A darab egy kissé groteszk, ám egy lenyűgöző világot idéz meg a néző számára. Michael Ende meséje egyszerre fordulatos kalandsorozat, versenyfutás az idővel, ugyanakkor lírai szépségű történet a felelősségről, a bátorságról és a barátságról, ami egy macska és egy varjú esetében különösen ritka, de azért lehetséges. A mesét Kovács Géza állítja színpadra, akitől megtudtuk, hogy az előadásban nagyon fontos kérdésekről beszélnek, a többi között a világ szennyezéséről és megmentéséről. A darab tehát klasszikus mesei alapokon egy időszerű kérdéscsoportot jár körbe.

Szilveszter éjszakáján rettenetes dolog készül. Lidérczy, a varázsló a laboratóriumában rotyog, fortyog. Nagynénjével, - akit Csortán Zsóka alakít - elkészítik a legszörnyűbb, legborzasztóbb kotyvalékot: a sátánármányos parázsvarázs-pokolikőr-puncspancs-lódítóbóditókát. A bábszínész elárulta azt is, hogy nehéz próbafolyamatokon vannak túl

Alfred Hitchcock: Pszicho című thrillerének főpróbája zajlott a Békéscsabai Jókai Színházban. A darab bemutatója március 1-jén lesz a Stúdiószínházban.

A rendező, Koltay Gábor elmondta, hogy az 1960-ban készült film sokaknak benne van a tudatában, főképpen az igazán emlékezetes zuhanyzós jelenet, amikor a gyilkosság történik - ez egy filmművészeti kuriózum. A darabot viszont nem a film-, hanem Robert Bloch regénye alapján alkalmazták színpadra, így néhány jelenet és szereplő másképp jelenik meg a színpadon, mint a filmvásznon.

A történetben a csinos szőke titkárnő, Marion meglép főnöke pénzével. A városon kívül új autót vásárol, s noha ideges viselkedése feltűnik a rendőröknek, mégis tovább engedik. Éjszakára betér egy mellékút mellett álló magányos motelbe, majd a szelíd, ám különös tulajdonossal, Norman Batesszel megvacsorázik. Ezután pedig megtörténik az, amire senki sem számított. A darab egyik főszereplőjét Boldog Ágnes színészhallgató alakítja, aki már kamaszkora óta nagy rajongója Alfred Hitchcock munkásságának.