2017

A Békéscsabai Meseház már közel harminc éve várja a családokat és a gyerekeket kiállításokkal, koncertekkel, táborokkal és különféle remek programokkal. Így az intézmény életében a 2017-es esztendő is remek eredményeket hozott.

Az intézmény minden betervezett programot meg tudott valósítani és mindegyik rendezvénynek nagy sikere volt a látogatók körében. Emellett a Meseház klubjai, szakkörei is sikeres évet zártak, különböző pályázatokon, versenyeken remek eredményeket értek el. A Forgórózsa Kézimunka alkotócsoport például országos pályázatokra adott be sikeres alkotásokat, valamint a Meseházba betérőket számos, különleges programmal is várták.

A 2018-as esztendő meghatározó év lesz a Meseház életében, hiszen pontosan 30 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Békéscsaba lakossága előtt. Ebből az alkalomból egy egész éves programsorozatot szerveznek majd.

2017-ben is rengeteg politikai vita volt a közéletben, elég, ha csak a migráció kérdésére vagy a béremelések, illetve járulékcsökkentések körüli vitákra gondolunk.  Vantara Gyula országgyűlési képviselő szerint a jövő évben is ezek a témák lesznek a legfontosabbak.

A Lehet Más a Politika Békéscsabai önkormányzati képviselője Takács Péter is értékelte az idei évet. A képviselő szerint az elmúlt időszak egyik pozitívuma többek között az, hogy egyre többen tudnak elhelyezkedni a piaci szférában, Békés Megyében. 

A Demokratikus Koalíció 2011-ben alakult, akkor Békés megyében még csak néhány tágja volt, már ez a szám több százra növekedett. A 2017-es év a párt számára kedvezően alakult, hiszen növelni tudta a támogatóinak körét. Az idei évet a DK békés megyei szervezetének önkormányzati képviselője Árgyelán György értékelte.

A 2017-es évben ismét sikeresen szerepeltek a Békés megyében működő mentőcsoportok és az önkéntes tűzoltó-egyesületek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán.  A 15 és fél millió forintnyi támogatásból 17 önkéntes tűzoltócsoportnak és 10 mentőcsoportnak vásárolt hiánypótló felszereléseket a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Tótkomlósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület személyi védőfelszerélekre nyújtotta be a pályázatot, ugyanis ezzel a vonuló állománynak a személyi védelmét tudják kiegészíteni.

A védő-, és technikai eszközök, valamint a különböző felszerelések nagy segítséget nyújtanak a megyében működő mentőcsoportoknak is.

Ezeken kívül még sok mindenre szüksége lenne a tűzoltó és mentőcsoportoknak, például a csapatszállítást segítő terepjáró gépjárművekre. Ezért a következő évben is további pályázatok benyújtásával próbálnak forrást igényelni a különböző eszközök beszerzésére és fejlesztésére.

Minőségi szórakoztatás, drámai jelenetek, kiváló színészi alakítások: ezzel találkozhattak azok, akik ellátogattak a Békéscsabai Jókai Színház 2017-es darabjaira. 

Az idei évadban is rengeteg műfajban mutatott be színdarabokat a színház, az előadásokban pedig egy dolog biztosan közös volt - a minőségi szórakozás. Az Ősvigasztalás és az izgalmas, helyi kötődésű Szellemúrnő is nagy sikernek örvendett.

A bérletek eladása az idén is növekedett, ám kisebb mértékben, mint az elmúlt években, de a színház reménykedik benne, hogy jövőre is kimutatható lesz a növekedés.

A színház már a jövő évadon is dolgozik, előreláthatóan márciusra már végleges formát ölt a tervezet.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselője Kocziha Tünde is értékelte a 2017-es évet. Kifejtette, hogy több fontos akciója is volt a pártnak idén.

Az év utolsó hónapja a számvetések, az évértékelések időszaka. Ilyenkor mindenki mérlegeli, mi az, amit sikerként és mi az, amit esetleg sikertelenségként könyvelhet el. Az MSZP helyi szervezetének elnöke Miklós Attila is így tett. 

Békéscsaba közgyűlésében a legtöbb képviselőt a FIDESZ adja. Így az összes döntésben nagy szerep hárul a kormánypárt helyi frakciójára. Herczeg Tamás tanácsnok értékelte a 2017-os évet és elmondta, hogy melyek voltak a város számára a legfontosabb fejlesztések idén.

Békéscsabán idén is rengeteg beruházás valósult meg. Sokat közülük már régóta terveztek, építettek, de idén készültek el. Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere számolt be az átadott felújításokról.

Oldalak