mentőautó

„Te is támogasd a Koraszülött mentőautó megvásárlását minimum 1 liter benzin árával.” Ez volt a mottója a koraszülött mentőautó megvásárlását támogató motoros kezdeményezésnek. Alig két hónapja alakult meg a Körös Motoros Egyesület, de már jótékonysági felvonulást szervezett egy jó cél támogatása érdekében.

A Viharsarki Koraszülött Mentő Alapítvány számláján jelenleg 26 millió forint van, de folyamatosan érkeznek a felajánlások és folyamatosan születnek adománygyűjtési akciók is. Az alapítvány elnöke elmondta, hogy még majdnem ugyanennyire lenne szükség, hogy egy komplett mentőautót meg tudjanak vásárolni. Ezzel szemben a mentőautót felszerelések nélkül vásárolják majd meg és a meglévő régi eszközökkel helyezik üzembe.

Az értékelések szerint a felvonulást sikeres volt, hiszen több, mint 120 motoros- és ennél is több személy vett részt az eseményen. A felvonulás végére 188 900 forint gyűlt össze, melyet átnyújtottak az alapítvány elnökének. A szervezőknek nem ez volt az első jótékonysági akciójuk.

Békés megyében egyre többen támogatják a Viharsarki Koraszülött Mentőautó Alapítványt. Magánemberek, önkormányzatok és cégtulajdonosok segítik a cél elérését különböző formában. Meszlényi György, az egyik békéscsabai autószalon vezetője az elsők között volt az alapítvány támogatói között.  

Ezt követően jött az az elgondolás, hogy anyagi forrásokkal is szeretnének támogatást nyújtani. Így létrejött egy közös adomány, melynek értéke 2x150.000 Ft. Vannak, akik magánemberként is igyekeznek segítséget nyújtani. Múlt hétvégén Dóczi Zita fitneszedző, a mozgást hívta segítségül az ügy érdekében. Férjével közösen rendezett egy jótékonysági fitness marathon-t, melynek teljes bevételét felajánlották a Koraszülött Mentő Alapítványnak. 

 

A Békés Megyei Önkormányzat is fontosnak érezte az ügy támogatását, éppen ezért a februári közgyűlésen a képviselők megszavazták a támogatás ötletét. A megyei önkormányzat 200.000 Ft-al támogatta az alapítványt.

Az alapítvány tagjai hálásak az eddigi adományokért.  Elárulták, hamarosan elérik azt az összeget, melyből már megvásárolhatják a mentőautót.