Dr. Ferenczi Attila

"Látni és látszani… élni és életben hagyni!" címmel tartott baleset-megelőzési akciót a Békéscsabai Városi Polgárőrség és Dr. Ferenczi Attila tanácsnok Békéscsabán, a Lencsési lakótelepre vezető Corvin utcai kerékpárúton.

Békéscsaba egy kerékpárbarát város, így évente sok kerékpáros baleset is történik, ezért döntött úgy Dr. Ferenczi Attila tanácsnok és Bugyinszki Tamás, a Békéscsabai Városi Polgárőrség elnöke, hogy játékos formában hívják fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre Mikulásnap alkalmából.

A téli időszakban délután négy órakor már sötétedik, ezért ilyenkor már érdemes felkapcsolni a kerékpárokon a világítást, valamint azt jól látható helyre kitenni, előre-, illetve hátra is.

Öt-hat évvel ezelőtt nagyon sok kerékpárost kellett megállítani, mert vagy a világítással vagy a csengővel vagy pedig a prizmával volt probléma. Az évek során viszont folyamatosan csökken ezen problémák száma.

A júniusi közgyűlésen - ahogy az lenni szokott - a képviselők megbízták a Pénzügyi Gazdasági és Városfejlesztési bizottságot, hogy a nyári szünetidő alatt felmerülő, halasztást nem tűrő kérdésekben döntéseket hozzon. Az eddig felmerülő kérdésekről a bizottság elnöke, Dr. Ferenczi Attila tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Címkék:

Újabb pályázatokat nyert Békéscsaba önkormányzata. Több mint 1,4 milliárd forintból négy békéscsabai oktatási intézményt és a városi piacot is felújítják a közeljövőben.

A békéscsabai piac felújításának második ütemében, 740 millió forintból a csarnok külső és belső rekonstrukcióját valósítják meg, illetve a csarnok melletti eladóterek felújítását is folytatják.

- Ez a 740 milliós második ütem ez egy komplexebb energia hatékony felújítást tesz lehetővé, hiszen az egész csarnok megújul kívül belül, hő védő üvegezése lesz. Akadálymentesítés, vizesblokk építés, hogy azért ne csak a vásárlókra, hanem az ott dolgozókra ott értékesítőkre is gondoljuk. Tovább kívánjuk folytatni a lefedését a jelenlegi kőpados területeknek, eddig 1200 m2 volt lefedve még 1600 –al szeretnénk ezt bővíteni. új burkolatok lesznek, illetve a régi pavilonsori lángossütő, kolbászsütő helyén egy Békéscsaba arculatához is igazodó új pavilonsort szeretnénk építeni. – mondta el Dr. Ferenczi Attila, Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka