Simonka György

A sajtótájékoztatón Bod Tamás 29 pontban foglalta össze azokat a tényeket, melyeket véleménye szerint mindenki számára tudnia kell Simonka György Dél-békési országgyűlési képviselőről.

Juhász Péter, az Együtt elnöke is karakán álláspontot képviselt az ügyben. Szerinte Simonka György mentelmi jogát azonnali hatállyal fel kell függesztenie az Országgyűlésnek, ami után véleménye szerint büntetőeljárás indul majd az országgyűlési képviselő ellen.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy hétfőn a békéscsabai menekülttáborban éhségsztrájkba kezdtek a menekültek.  Az Együtt elnöke ebben a témában is kifejtette véleményét a helyszínen.

A békéscsabai menekülttáborban tartózkodó 102 emberből 94 nem vett magához ételt, tiltakozásul a bánásmód ellen és azért, hogy az országos és a nyugati sajtó is foglalkozzon az ügyükkel. A hétfő délelőtt kezdődött éhségsztrájk a kedd esti órákban befejeződött. 

Újabb politikusok szólaltak meg a Simonka György országgyűlési képviselőt érintő feljelentési ügyben. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere egy sajtótájékoztatót tartott ebben a témában.

Az Együtt Gyulai Szervezetének elnöke, Bod Tamás feljelentette Simonka György FIDESZ-es országgyűlési képviselőt. Ezt Békéscsabán a kormánypárt helyi szervezetének irodája előtt jelentette be Szigetvári Viktorral az Együtt elnökével.

Az Együtt gyulai szervezetének elnöke szerint Simonka György országgyűlési képviselő fedezetelvonást követett el. Bod Tamás sajtótájékoztatóján elmondta, hogy mire alapozza a feljelentést.